Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 4)

2021 belooft een jaar met veel grote films worden. Zoveel dat we de grootste titels voor je op een rijtje zetten. Vandaag het laatste deel.

Hoera, het is eindelijk 2021. Hopelijk maken we niet meer zoiets mee als afgelopen jaar. Het einde lijkt nu in ieder geval in zicht. Dat geldt ook voor de filmindustie, want 2021 belooft daarin een mooi jaar te worden. Veel films voor 2020 zijn zijn verplaatst naar het nieuwe jaar.

De grote films

Vanwege al het uitstel komen er zeer veel interessante films uit. Omdat het er zoveel zijn hebben we de tekst in vier delen verdeeld. Vandaag deel 4. Deel 1, deel 2 en deel 3 vind je hier!

Snake Eyes – 22 oktober

Snake Eyes ken je wellicht al uit de G.I. Joe-franchise. Nu krijgt het personage ook een eigen film. Het verleden van Snake Eyes is tot nu toe altijd een mysterie geweest, dus het lijkt logisch dat dit een prequel wordt van de G.I. Joe-films. Waarschijnlijk komt dan ook de vroegere vriendschap tussen hem en Storm Shadow naar voren. Tegenwoordig zijn het vijanden.

Eternals – 5 november

De tweede film uit het MCU Phase 4 gaat over de Eternals. Dit zijn een groep onsterfelijken die de mensheid en de geschiedenis van de aarde heeft geschapen. Er zitten een aantal grote namen in de cast. Zo zien we Angelina Jolie en Salma Hayek terug en ook aantal bekende namen uit Game of Thrones. Wat te denken van Richard Madden en Kit Harington. Deze film wordt geleid door Chloé Zhao die verantwoordelijk was voor The Rider, een van de beste films uit 2018.

Spider-Man 3- 5 november

5 november wordt een drukke dag voor Marvel-fans, want naast Eternals komt dan ook de nieuwe Spider-Man-film in de bioscoop. Spider-Man 2 eindigde met een enorme cliffhanger waarin de identiteit van Peter Parker wereldkundig werd gemaakt. We zijn dan ook benieuwd hoe het verder gaat met de friendly neighbourhood hero.

Spider-Man Netflix 2020
Dit jaar zien we Spider-Man weer. (Afbeelding: Sony Pictures Entertainment)

Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 – 12 november

Dit is misschien wel de meest besproken film van 2020. Niet omdat de film is verschoven, maar omdat een van de hoofdrolspelers is vervangen. Oorspronkelijk zou Johnny Depp Grindewald spelen, maar door al het gedoe rondom de zaak met Amber Heard is hij vervangen door Mads Mikkelsen. We zijn erg benieuwd hoe de filmmakers de switch gaan oppakken.

Mads Mikkelsen Fantastich beasts Johnny Depp
Mads Mikkelsen neemt de rol van Johnny Depp over in Fantastic Beasts. (Afbeelding: EPA/ETTORE FERRARI)

Mission: Impossible 7 – 19 november

Tom Cruise is terug voor alweer het zevende deel van de Mission: Impossible-reeks. Over de inhoud is nog niet veel bekend. Wel weten we dat Christopher McQuirrie terug is als schrijver en regisseur. Ook zijn er rollen voor Vanessa Kirby en Hayley Atwell.

The Matrix 4 – 22 december

The Matrix 4 is een heel rare film in de lijst. Het is de enige die in plaats van naar achteren, naar voren is geschoven in de planning. Hoewel we dachten dat na The Matrix 3 alles was afgelopen, komt er jaren later toch nog een nieuw deel. Op een of andere manier vinden Neo en Trinity de weg terug naar de wereld van The Matrix. Ook dit deel wordt weer geregisseerd door Lana Wachowski. Ook is er ander goed nieuws te melden: Keany Reeves keer weer terug.

The Matrix Keanu Reeves
We gaan Keanu Reeves weer terugzien in The Matrix. Bron: Warner Bros. (via The Movie Database)

Sherlock Holmes 3 – 22 december

Met kerst kunnen we ook weer genieten van Sherlock Holmes. Er zijn al zoveel films en series van de speurneus gemaakt dat we de tel zijn kwijtgeraakt. Dit keer kruipt Robert Downey jr. opnieuw in de rol van de detective met de speciale deductievaardigheden. Nu hij geen Marvel-films meer hoeft te maken heeft hij eindelijk tijd met Jude Law om een vervolg te maken.

Babylon – 25 december

We kunnen nu al wel zeggen dat Babylon de kersthit van 2021 wordt, want veel meer kerst dan dit wordt het niet. De film is namelijk van Damien Chazelle, die eerder ook verantwoordelijk was voor La La Land. Ook deze film gaat over het oude Hollywood. Dit keer over de transitie van de stomme film naar pratende acteurs. Hoewel de acteurs nog niet zijn bevestigd, lijken dit in ieder geval Emma Stone en Brad pitt te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!