Ilona Braam
Ilona Braam Cars 26 jun 2017

Vijf redenen om (niet) voor de Ford Fiesta te kiezen

De Ford Fiesta werd in 1976 geïntroduceerd als nieuw model in de compacte klasse. De auto heeft een trouwe aanhang en is door de jaren heen meegegroeid met de veranderende wensen van de maatschappij. Toen automobilisten overstapten van grotere auto’s naar meer compacte uit economische redenen, werd hier rekening mee gehouden. Deze bestuurders stelden dezelfde eisen aan de kleinere voertuigen, en de Fiesta stelde niet teleur. Dit zijn de vijf voordelen en nadelen aan de Ford Fiesta.

Goede handling maar niet schokkerig

Eén van de beste features van de Ford Fiesta is altijd al geweest hoe de auto zich over de weg manoeuvreert. Dit is met de nieuwere modellen steeds beter geworden. De compacte auto reageert goed, waardoor je met gemak scherpe bochten kunt nemen. Dit gaat echter niet ten koste van het rijcomfort. Doordat de auto nu ook lichter is geworden is de handling ook vooruit gegaan en zweef je soepel over de weg.

Ford Fiesta

Efficiënte motor met optimale prestaties

Met de nieuwe Ford Fiesta krijg je een efficiënt autootje, welke toch krachtige rijprestaties neerzet. De 1.0 liter EcoBoost-benzinemotor heeft al vijf keer de titel “Best Engine Under 1.0-litre”gewonnen van de International Engine of the Year jury. Daarnaast is er een Auto-Start-Stop feature, welke ervoor zorgt dat je brandstof bespaart elke keer dat je voor een stoplicht stilstaat.

Ford Fiesta EcoBoost motor

Veiligheid boven alles

Waar veel mensen vroeger niet zozeer bezig waren met de veiligheidsopties van een auto, is het nu een enorm verkooppunt om met de veiligheid van een auto te pronken. De nieuwe Fiesta gaat mee met de trend en zit bomvol features om je veilig over de weg te vervoeren. Uiteraard heeft de auto een behoorlijk aantal airbags, maar dat is tegenwoordig niet meer voldoende. Daarom zit de nieuwe Fiesta vol met geavanceerde technieken om iedereen in de auto te beschermen. Je vindt er onder andere Door Edge protectors, Active city Stop en SYNC 3 met Emergency Assistance features. Ook de rijhulpsystemen zoals de Lane Keeping Aid en Adaptive Cruise Control zijn aanwezig.

Ford Fiesta

Technische lastigheden

De meeste bekende technische problemen met de auto zijn redelijk minimaal en kunnen allemaal makkelijk verholpen worden. Zo kan het voorkomen dat de versnellingspook kuren heeft en je niet meer kunt schakelen. Meestal is in dat geval bij één van de schakelkabels een bevestigingsonderdeel losgegaan. Ook kan het voorkomen dat je de sensor van het elektronische gaspedaal per ongeluk los trapt. Deze zit namelijk op een wat onhandige plek.

Geen vierwielaandrijving

Helaas lijkt het er niet op dat Ford van plan is om de Fiesta uit te rusten met vierwielaandrijving. Op zich is dat niet erg als je de auto voor niet al te extreme dingen gebruikt. Maar mocht je op skivakantie gaan en op de besneeuwde bergwegen willen rijden, zou je toch wel een probleem kunnen krijgen met deze auto.

BMW is aan de andere kant wel intensief bezig met vierwielaandrijving. De automaker presenteerde onlangs de BMW X5 eDrive, een interessant concept voor elektrische vierwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor de Ford Fiesta te kiezen
Sluiten