Ook Fortnite doet nu de populaire game Among Us na

Games Jelle van Es 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Fortnite is zonder twijfel één van de grootste successen wanneer het aankomt op het Battle Royale-genre. En dan heb je games die dat succes willen evenaren. Maar de maker is er niet vies van om te kijken wat andere games succesvol maken. Zodoende is er duidelijk afgekeken naar Among Us.

Fortnite is niet de eerste game die het concept van Among Us jat. Eerder werd al bekend dat Call of Duty goed had gekeken naar de game met hun Double Agent-modus.

Fortnite doet Among Us na

En Fortnite doet niet echt de moeite om te verbergen dat het schaamteloos heeft gekeken naar Among Us. De nieuwe gamemodus heet namelijk simpelweg Impostors. Dat zijn de badguys die in Among Us de crewleden moeten afmaken. In de nieuwe modus speel je met maximaal tien spelers. Je hebt daarbij acht Agents die het doel hebben om The Bridge te onderhouden. En twee Impostors die dat willen voorkomen en tegelijkertijd de Agents willen uitschakelen. Origineel? Verre van. Maar kan het leuk zijn? Wat mij betreft wel. Hieronder zie je alvast de trailer van de nieuwe gamemodus.

In Fortnite Impostors is het aan de Agents om verschillende taken uit te voeren op The Bridge. Op die manier blijft alles makkelijk op rolletjes lopen. Je moet daarbij zoiets doen als de kisten op de juiste manier vullen, de bekende Battle Bus repareren en Storms uitrollen om te analyseren. Tegelijkertijd moet je opletten of er Impostors zijn om de boel te saboteren. Net als bij Among Us is het zaak om de Impostors te ontdekken en weg te voten. Als je iets verdacht ziet, moet je het rapporteren en kun je andere Agenten informeren over jouw bevindingen en kan er gestemd worden. Herkenbaar?

De rol van de Impostors

En als Impostors moet je juist alles in de soep laten lopen. Je schakelt Agents uit, maar kunt ook verschillende Assignments saborteren om op die manier de doelen van de Agents te vertragen. Verre van origineel dus, maar goed, dat is inmiddels duidelijk. Mocht je Fortnite spelen, dan kun je er nu los mee gaan.

Ariana Grande-fan of niet: haar Fortnite-concert wil je terugkijken (en dat doe je hier)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen