Fouten in Star Wars die we al die jaren toch flink gemist hebben

Films & Series Sam Dille 26 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Star Wars heeft net als elke filmreeks weleens fouten gemaakt tijdens het opnemen. Het zorgt soms voor grappige en bizarre scènes. Maar sommige vergissingen worden zelden opgemerkt.

Door talloze uren aan filmmateriaal is het moeilijk om een film van begin tot eind perfect te maken. De kans is daarom groot dat er fouten in de eindmontage sluipen. Kleine fouten komen voor in elke productie, dus ook bij Star Wars. Hoewel ze je kunnen afleiden, zijn ze ook grappig om te spotten als je de films vaker kijkt.

7 foutjes in de Star Wars-franchise

Wij hebben een paar foutjes uit de Star Wars-franchise voor je op een rij gezet. De vergissingen zijn gemaakt op verschillende gebieden. Van een misplaatste kostuumwissel tot verdwenen attributen. Was jij ze al tegengekomen?

#1 Prinses Lea draagt opeens andere kleding

Vlak voordat Darth Vader en Boba Fett zich openbaren in Star Wars: The Empire Strikes Back, draagt Leia een rode jurk met een wit jasje. Maar als ze in de cel belandt met Han Solo en Chewbacca heeft ze opeens een witte jumpsuit aan.

Het kan een foutje zijn in de film, of Leia verandert gewoon vaak van outfit. Net als haar moeder Padmé Amidala in de Star Wars-prequels.

Leia's outfit aanpassing
De fashionista van de franchise! (Afbeelding: Screenrant/20th Century Fox)

#2 Lando Calrissians draagt tijdens stunts handschoenen

In de film Return of the Jedi zie je soms dat Lando Calrissian handschoenen draagt, terwijl hij eigenlijk geen handschoenen hoort te dragen. Dit komt doordat er een stuntman werd gebruikt voor gevaarlijke scènes.

Hij moest handschoenen dragen voor veiligheid. Het is een kleine fout die misschien niet meteen opvalt, maar makkelijk opgelost had kunnen worden. Bijvoorbeeld door Lando tijdens de hele film handschoenen te laten dragen.

Lando's stuntdubbel in Star Wars
Veiligheid voorop. (Afbeelding: Screenrant/20th Century Fox)

#3 Captain Needa is niet echt dood?

Kapitein Needa leerde op een harde manier dat Darth Vader niet zomaar excuses accepteert in Star Wars: The Empire Strikes Back. Nadat Needs door Vader is gedood, slepen een paar officieren het lichaam weg.

Maar als je goed kijkt, zie je dat het lichaam uit zichzelf op staat. Het lijkt er bijna op alsof Needa helemaal niet dood is…

#4 Kylo Ren’s verdwijnende tafel met as

Kylo Ren onthult op dramatische wijze zijn gezicht voor Rey in Star Wars: The Force Awakens. Hij doet zijn helm af en slaat het op een tafel met het as van zijn slachtoffers.

Maar gek genoeg verdwijnt de tafel in sommige shots en komt weer tevoorschijn. Misschien heeft hij wel magische krachten om de tafel te laten verschijnen en verdwijnen.

#5 Rey’s kleren worden vanzelf schoon in Star Wars: The Rise of Skywalker

Rey kan blijkbaar haar kleren schoonmaken met de Force.

Tijdens haar training aan het begin van Star Wars: The Rise of Skywalker valt ze in de modder en maakt haar hele outfit vies. Maar in het volgende shot heeft ze weer een heel schoon pak.

#6 Ewan McGregor verandert van kapsel

Tijdens het maken van de Star Wars-films moesten scènes soms opnieuw worden opgenomen. En dat had veel invloed op het uiterlijk van Ewan McGregor.

In Star Wars: Episode I -The Phantom Menace is McGregors ‘reshoot-haar’ naar achteren gekamd en lichter dan zijn normale haar. En in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones had hij zelfs een baard tijdens de reshoots.

Ewan Mcgregor's nieuwe coupe
Als je haar maar goed zit. (Afbeelding: Screenrant/20th Century Fox)

#7 Poeder vliegt van de lightsabers in Star Wars: A New Hope

De rode en blauwe lightsabers van A New Hope zijn een iconisch onderdeel van Star Wars geworden. Achter de schermen hebben de makers op verschillende manieren geprobeerd om het gloeiende effect van de lightsabers te creëren. Zo bedekten ze de rekwisieten met glanzend poeder.

Vanwege het poeder mochten de zwaarden elkaar niet raken. De acteurs moesten dus voorzichtig zijn tijdens de opnamen. Dit bleek in de praktijk moeilijk om uit te voeren, aangezien je het witte poeder in een paar shots van de film kunt zien vliegen.

George Lucas is de vader van Star Wars, maar het was niet zijn beste film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen