Freebies en weggevertjes: zo krijg je gratis producten op AliExpress

Gadgets Noah Korevaar 2 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Op AliExpress kun je spotgoedkope hebbedingetjes vinden. Van levende spaarmachines tot hilarische truien: niks is te gek voor de Chinezen. In onze wekelijkse rubriek zetten we elke keer vijf aanbevelingen voor je op een rijtje. Maar wist je dat je ook gratis producten op AliExpress kunt krijgen? In deze WANT Guide leggen we je uit hoe je freebies kunt scoren.

Freebies en weggevertjes: zo win je gratis producten op AliExpress

Ten eerste: wat zijn freebies, of zoals de Nederlandse versie van Ali het noemt: weggevertjes? Een flink aantal verkopers op AliExpress biedt een aantal exemplaren van zijn producten elke dag gratis aan. Zo krijgt hij of zij gratis promotie. Zelfs als je niks wint, dan raak je misschien geinteresseerd in het product. Elke dag bestormen miljoenen gebruikers AliExpress, dus je kunt met weggevertjes een hoop potentiele klanten bereiken.

Maar hoe kun jij kans maken op de producten die verloot worden? Daarvoor zul je de officiële AliExpress-app moeten installeren. Gelukkig is de bijzonder handige applicatie zowel voor iOS als Android verkrijgbaar. Heb je de app geïnstalleerd? Na het toevoegen van je adresgegevens is het tijd om je aan te melden voor de freebies/weggevertjes. Dat is eigenlijk hartstikke makkelijk.

AliExpress freebies weggevertjes

Open de app, en je ziet het meteen al op het eerste scherm staan: freebies/weggevertjes, aangegeven met een groen icoontje met daarin een cadeautje. Toepasselijk. Nu is het even opletten geblazen. Je kunt nu kiezen uit een dagelijks veranderende selectie aan tientallen, misschien wel honderden producten. Dat hangt maar net van het moment af.

Twee freebies per dag en een hoop geduld

Je kunt je echter voor maar twee freebies per dag aanmelden. Veel weggevertjes staan er relatief kort op, dus houd daar rekening mee. Heb je er twee gekozen? Klik dan op het eerste weggevertje, en druk op de grote groene knop. Je ziet op dezelfde pagina hoeveel klanten zich al hebben aangemeld. Dat kan in de tienduizenden lopen, dus ga er niet vanuit dat je deurmat vol met cadeautjes komt te liggen.

Smartphones kopen op AliExpress

Nu is het een kwestie van wachten. Elke weggeefronde duurt ongeveer drie tot zeven dagen. Daarna kunnen anderen zich niet meer aanmelden, maar moeten de winnaars nog wel gekozen worden. Dat kan ook nog eens drie of vier dagen duren. Dat klinkt alsof je continu geduld moet hebben, maar dat valt mee. Je kunt je immers elke dag aanmelden voor twee weggevertjes, dus op een gegeven moment wordt je elke dag met een nieuwe uitslag verrast.

Tijd om te betalen?

Niet elke weggeef-ronde is helaas honderd procent willekeurig. Vaak wordt er ook gekeken naar hoeveel spullen je al hebt gekocht, of hoeveel reviews je hebt achtergelaten in andere shops. Dat wordt echter niet bij elke freebie aangegeven. Maak je daar dus niet al te druk om. Gelukkig kost het aanmelden voor een weggevertje slechts een paar seconden.

Heb je gewonnen? Gefeliciteerd! Je zult een mailtje ontvangen, met de melding dat je moet betalen. Schrik echter niet, want het gaat om een bedrag van 0.01 euro, puur om je gegevens te bevestigen en fraude te voorkomen. Na het betalen van het bedrag zal je gratis product net zoals elke andere AliExpress-bestelling na enkele weken op je deurmat vallen.

Ben je benieuwd hoe AliExpress alles kan bezorgen? Dat leggen we je in dit artikel uit. Check hier alles wat je van te voren moet weten voor je een bestelling op de webshop gaat doen. En bekijk natuurlijk onze wekelijkse aanbevelingen. We hebben al meer dan honderd bizarre en toffe koopjes voor je op een rijtje gezet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen