Na de opvouwbare smartphone is hier: de opvouwbare game-monitor!

Games Jeroen Kraak 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

We moeten allemaal steeds flexibeler worden en dat geldt ook voor onze apparaten in huis. Natuurlijk heb je al gehoord van de opvouwbare telefoon, maar het kan nog gekker. Wat te denken van een monitor voor je games?

Gamen kun je (bijna) altijd en overal. Of het nu op je Nintendo Switch in de trein is, of lekker op de bank met je PlayStation 5 of Xbox Series X. Er is natuurlijk ook een groep die het liefst gamet op de pc. Daarmee ben je verzekerd van de beste graphics. Voor goed beeld heb je natuurlijk ook nog iets anders nodig: de perfecte monitor. Nu is er eentje op de markt die dat probeert te bereiken.

De ideale monitor om te gamen

Bij vouwen denk je in eerste instantie misschien aan papier of de schone was. Ben je een beetje een nerd (zoals wij), dan kom je bij de smartphones terecht zoals de Samsung Galaxy Fold. Het kan echter nog veel gekker. Op de CES in Las Vegas zagen we al opvouwbare schermen langskomen, maar nu kun je er ook op gamen. Corsair komt namelijk met een gamemonitor die je kunt vouwen.

Jouw toekomstige PlayStation 5 is duurder, geldt dit voor Xbox en Nintendo ook?

Helaas, het is niet compleet vouwen, zodat je ‘m mee kunt nemen in de trein. Het is echter wel verrekte handig voor als je aan het gamen bent. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten gamemonitors op de markt. Je hebt de curved-modellen, maar ook de traditionele platte versies. Als je daar niet tussen kunt kiezen, hoef je dat nu ook niet meer te doen.

Cosair monitor)
Deze monitor wil je toch? (Afbeelding: Cosair)

Flinke specs

Corsair heeft nu de Xeneon Flex 45WQHD240 aangekondigd. Het is een monitor van 45-inch met 3.440 bij 1.440 pixels. Een flink scherm dus. Daarnaast kun je ‘m vouwen van plat naar een curved-model. Dat doe je door middel van de hendels aan de zijkant. Hierbij kun je per kant instellen tot hoever je ‘m gebogen wil hebben. We vragen ons echter af wanneer je dat echt zou willen.

Het scherm van de gamemonitor is van LG. Deze OLED heeft een 240Hz verversingssnelheid en een 0,03 milliseconde gray-tog-gray response. Tevens heeft het een 99 procent DCI-P3 dekking en 1000 nits aan helderheid.

monitor Cosair
Vouwtje, bedankt! (Afbeelding: Cosair)

Helaas weten we één ding nog niet. Nou ja, eigenlijk twee belangrijke factoren. Zo is het nog onbekend wanneer de monitor daadwerkelijk uitkomt en daarnaast houdt Corsair de prijs nog geheim. Wel zegt het bedrijf dit jaar meer duidelijkheid te willen geven. Wordt dus nog vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen