Ook deze Game of Thrones spin-off lijkt er niet te komen (voor nu)

Films & Series Rik Claessen 14 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De spin-offserie van Jon Snow uit Game of Thrones lijkt er helaas niet te komen. De reden is nog teleurstellender dan het nieuws zelf.

Met het succes van House of the Dragon willen fans van Game of Thrones natuurlijk meer zien van de Westeros. Lange tijd leek het er op dat we ook meer te zien zouden krijgen. Meerdere spin-offseries waren in productie.

Niet al te lang geleden kregen we te horen dat één van die spin-offs gecanceld werd. Van de zes series die in productie waren, bleven er nog maar vijf over. Nu komt het nieuws naar buiten dat het aantal spin-offs van Game of Thrones nog minder zal worden. De reden is minstens net zo teleurstellend als het nieuws zelf.

Deze spin-off van Game of Thrones wordt gestopt

De spin-off waar het om gaat zou gaan om het bekende personage van Jon Snow. In deze serie zouden we de wereldberoemde bastaard, gespeeld door Kit Harrington, te zien krijgen in een aantal avonturen. Het zou zich allemaal afspelen na het einde van de originele Game of Thrones.

Vrij kort nadat bevestigd werd dat deze serie in ontwikkeling zou zijn, gooiden een aantal grote bazen van HBO het roer om. Een leidinggevende binnen HBO zei al eerder tegen de pers dat het onwaarschijnlijk was dat we de serie van Jon Snow in 2023 of 2024 zouden zien. Nu vult hoofdrolspeler Kit Harrington deze informatie aan met een vervelend bericht: het ontwikkelen van de serie is gestopt.

Ook deze Game of Thrones spin-off lijkt er niet te komen (voor nu)
(Afbeelding: HBO Max)

De reden waarom de productie gestopt is, is behoorlijk teleurstellend. “Momenteel is het plan van tafel, omdat we allemaal niet het juiste verhaal konden vinden om te vertellen waar we allemaal enthousiast genoeg over waren“, zei hoofdrolspeler Kit Harrington in een interview. Er was dus behoorlijk wat moeite met het vinden van een goed plot voor de serie.

Welke spin-offs van Game of Thrones krijgen we wel te zien?

Het vervelende nieuws rondom de Jon Snow-serie betekent overigens niet het einde. Want Kit Harrington sloot het interview met een positieve noot af: “Er kan in de toekomst een tijd komen waarop we ernaar terugkeren. Het project staat stevig op de plank.” De deur is dus nog niet helemaal gesloten voor deze spin-off. Wanneer we deze alleen wél te zien krijgen, blijft dus nog voor lange tijd onduidelijk.

Een tijdje terug werd een andere spin-off, Bloodmoon, al volledig gecanceld. Gelukkig zijn er op het moment nog wel meer series van Game of Thrones in de ontwikkeling. Daarover hebben we vooralsnog geen nieuws gehoord dat deze geschrapt zullen worden. Een project genaamd Nine Voyages wordt mogelijk wel voorzien van een andere uitstraling.

House of the Dragon draak
(Afbeelding: HBO Max)

Deze serie zou eerst een live-action worden, maar nu lijkt het er op dat het een geanimeerde serie gaat worden. Dat zei de schrijver en de bedenker van Game of Thrones, George R.R. Martin. Nine Voyages wordt onderdeel van een reeks geanimeerde Game of Thrones-series. Verder is er nog een prequel over Aegon Targaryen in de maak. Deze serie heet A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight en gaat over Aegons verovering van Westeros.

De streamingdienst waar je Game of Thrones en House of the Dragon kunt kijken, gaat dit jaar veranderen. Wij zochten voor je uit wat er precies gaat gebeuren:

HBO Max verandert vanaf juni: nieuwe abonnementen en House of the Dragon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen