Gamen op je Android? Google komt met heel goed nieuws!

Games Jeroen Kraak 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

We gamen allemaal wel eens op ons Android-toestel. Het is niet ideaal, maar het doodt lekker de tijd. Google gaat een frustratie daaraan aanpakken.

Je gamet natuurlijk het best op jouw console of PC, maar toch is het heerlijk om af en toe te spelen op je smartphone. Het zijn vaak wat simpelere spellen, maar je komt er prima de tijd mee door. Toch kan het af en toe best wel eens frustrerend zijn dat je lang moet wachten totdat een game geladen is.

Gamen op je Android

Heb je nu een Android-toestel? Grote kans dat deze op Android 12 draait. Het besturingssysteem is sinds vorig jaar online en biedt veel voordelen op zijn voorganger. Ook gamers hebben de verandering zeker gemerkt. Zo is er een Game Dashboard met veel handige functies . Voor ontwikkelaars is er een Game Mode API waarmee ze hun spellen nog beter kunnen optimaliseren. Die API zorgt ervoor dat er een prestatieprofiel kan worden geselecteerd voor de gebruiker. Hierdoor kan het kiezen voor meer prestaties of een betere batterijduur.

Google’s geheime iOS-app moet Android aantrekkelijker maken

Bij Android 13 gaat de ontwikkeling van de Game Mode API verder, meldt XDA-Developers. Google voegt aan die versie setGameState toe. Hiermee kunnen de gebruikers hun huidige status aan het systeem toevoegen. Daardoor kunnen de games hun prestaties juist nog beter aanpassen. Daarnaast kunnen games aan het systeem laten weten of ze aan het laden zijn om zo de CPU-prestaties te verbeteren.

Android 13 logo
Het logo van Android 13 (Afbeelding: Google)

Minder laadtijd

Doordat het systeem dus beter weet wanneer welke prestaties nodig zijn, kan ook de laadtijd van een game geoptimaliseerd worden. Hierdoor moet je minder lange laadschermen tegenkomen. Zo kun je dus net wat langer gamen in de tijd die je hebt. Het is dus ideaal voor een spelletje tussendoor.

Je moet nog wel op Android 13 wachten. Op dit moment bevindt het besturingsprogramma zich in de beta-versie. De verwachting is dat we ergens in augustus of september de definitieve versie zien. Dan is het aan de telefoonmakers of en wanneer je jouw toestel kunt updaten met de nieuwste besturingssoftware.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen