Waarom je heel zeker moet zijn over je overstap naar Android 13

Smartphones Mark Hofman 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is zover: Android 13 is officieel een feit. Het besturingssysteem voor smartphones is vannacht uitgerold voor de Pixel-serie van Google zelf. Al moet je als consument wel heel zeker zijn van je beslissing.

Wie een Google Pixel 6, 6 Pro of 6A in huis heeft moet wel echt goed nadenken of Android 13 het gewenste besturingssysteem is. Volgens de ontwikkelaarswebsite van Google is er namelijk geen enkele weg terug naar het vorige systeem.

Android 13 is een blijvertje

“Waarschuwing: de Android 13-update is voorzien van een bootloader-update die de anti-roll back versie versterkt. Na het installeren van Android 13 op de Google Pixel 6, 6 Pro en 6A is het niet meer mogelijk om terug te gaan naar Android 12”. Dat is het bericht dat Google, op zijn eigen website, met ontwikkelaars deelt.

Mensen die regelmatig de beta’s van Android testen kunnen op dit moment ook het beste uitstappen. Via de website van Google kun jij je smartphone unrollen, zoals dat mooi heet. Via deze weg worden updates niet meer automatisch doorgevoerd op je testapparaten.

Android 13
Dimmen, nou! (Afbeelding: 9to5Google)

Na Google ook Samsung en OnePlus

Android 13 is officieel een feit, dus. Zoals we gewend zijn vooral interessant voor mensen met de nieuwste Pixel-smartphones. In Nederland zullen dus nog niet heel veel mensen zijn die met het nieuwe besturingssysteem aan de haal kunnen gaan. Gelukkig is er goed nieuws: er is al een verwachting voor wanneer andere fabrikanten de software aanbieden.

Consumenten met een smartphone van Samsung of OnePlus komen ook in 2022 nog aan de beurt. Een precieze datum is niet bekend gemaakt, maar het is slim om rekening te houden met de laatste maanden van het jaar. Kans dat je vanaf oktober tot en met december de update krijgt is best groot.

Samsung Galaxy Z Flip 4, Amazon
Z Flip 4 & Co. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Nieuwe toevoegingen in Android 13

De komende tijd zullen we bij WANT het nieuwe besturingssysteem gaan ontdekken. We willen je dolgraag vertellen wat de nieuwe software je precies te bieden heeft. Al zijn er natuurlijk al wel wat zaken bekend. We weten bijvoorbeeld dat het makkelijker wordt om foto’s te delen met vrienden en familie. Daarnaast is het mogelijk om twee nummers op één smartphone te zetten en krijg je toegang tot een lading nieuwe emoji.

Wist je overigens dat Android 13 ook een geheime functionaliteit heeft? In het onderstaande artikel vertellen we je er alles over!

Verborgen Android 13-feature maakt het leven een stuk makkelijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen