Gmail account aanmaken? Zo doe je dat binnen twee minuten!

Tech Mark Hofman 21 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Wil jij een eigen e-mailadres hebben en actief zijn op platformen als YouTube? Dan is een Gmail account zonder twijfel iets waar jij veel baat bij gaat hebben. Het aanmaken van zo’n account is makkelijken, kost slechts een aantal minuten en vereist weinig technische kennis. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je zo’n account binnen twee minuten aanmaakt.

Gmail account aanmaken binnen twee minuten: zo doe je dat!

Voordat we je laten zien hoe je snel een Gmail account aanmaakt, is het goed om te weten wat je precies registreert. Je maakt namelijk niet alleen een mail-account aan, maar direct een algeheel Google Account. Dat betekent dus dat je nieuwe account niet alleen beperkt wordt tot de mail-service van Google, maar je gebruik kan maken van alle diensten. Daar hoort onder andere dus ook YouTube, Google Maps en de Play Store bij. Het kan zijn dat je dat liever niet wil, maar het is wel degelijk handig. Wanneer jij eens een filmpje wil bekijken of een app wil downloaden op je Android apparaat, hoef je niet direct een nieuwe account aan te maken. Je kan gewoon met je Gmail account inloggen.

Om een Gmail account aan te maken moet je eerst naar de website van de dienst. Daar klik je vervolgens de blauwe “Account maken” knop aan. Vervolgens tik je de gegevens in die het systeem van je vraagt. Dat betekent dus je voornaam, je achternaam, je gebruikers naam (de naam die verschijnt in het adres) en twee keer hetzelfde wachtwoord. Vervolgens druk je op “Volgende”. Vervolgens is het tijd om je telefoonnummer aan je Gmail account te koppelen. Vul deze in, druk op “volgende” en vul vervolgens de code in die je per SMS toegestuurd krijgt. Vervolgens druk je op “Verifiëren”.

Je bent zo goed als klaar met het opzetten van je eigen Gmail account. Het enige wat je nu nog moet doen is een aantal persoonlijke gegevens invullen. Zo kan je ervoor kiezen om een back-up adres (voor wanneer je het wachtwoord van je nieuwe account bent vergeten), je geboortedatum en je geslacht in te vullen. Wanneer je klaar bent druk je op “volgende” en moet je alleen nog even Google’s Privacy and Terms accepteren. Wanneer je dat gedaan hebt is het zover: je bent in bezit van je eigen Gmail account.

5 tips voor Gmail om spam heel makkelijk te voorkomen
(Afbeelding: Unsplash/Yogas Design)

Stap voor stap instructie:

Om de boel een beetje overzichtelijk te houden hebben we alle stappen ook voor je op een rijtje gezet:

  • Ga naar de website van Gmail
  • Druk op “Account maken”
  • Vul de vereist informatie in (naam, wachtwoord, gebruikersnaam) en druk op “Volgende”
  • Vul je telefoonnummer in, druk op Volgende
  • Vul de verificatiecode in die je hebt ontvangen via SMS en druk op “volgende”
  • Vul wederom de vereist gegevens in (backup e-mail, geboortedatum) en druk op “volgende”
  • Accepteer Google’s Privacy & Terms
  • Voila!

Nu je een eigen Google Account hebt, is het ook mogelijk om een YouTube-kanaal op te zetten. Dat doe je op deze manier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen