Haal meer uit de Google Assistent met deze 5 verbazingwekkende tips

Apps Sam Dille 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Assistent bestaat al sinds 2016 en is uitgegroeid tot een onmisbare tool voor veel Android- en Google-liefhebbers. De slimme assistent biedt tal van handige functies. En veel van die functies ken je vast nog niet.

Google Assistent komt nog steeds met nieuwe features. Google kwam eind vorig jaar bijvoorbeeld met een kindvriendelijke versie: de Assistent Parental Controls. Met hulp van de functie bepalen ouders wat voor content kinderen kunnen bekijken en welke functies ze kunnen gebruiken.

5 tips om je Google Assistent naar een hoger niveau te tillen

Maar Google Assistent heeft nog veel meer heerlijke features. Wij geven je er vijf die je zeker niet mag misschien.

1. Voeg meerdere talen toe

Veel mensen die Google Assistent gebruiken stellen maar één taal in. Maar de digitale assistent kan net zo makkelijk meerdere talen tegelijk verstaan. Ideaal als je een huishouden hebt waarin meerdere talen worden gesproken. Je kan heel makkelijk meerdere talen selecteren in de instellingen. Dit doe je door de categorie ‘talen’ te klikken. Vervolgens druk je op ‘een taal toevoegen’ en kies je de taal naar wens.

2. Laat Google Assistent voorlezen

Als je aan het rijden bent, vastzit op een drukke plek of gewoon geen zin hebt om te lezen, dan is Google Assistent je redder in nood. De slimme assistent kan namelijk teksten voor je voorlezen. Open eerst het artikel in jouw browser. Schakel daarna je slimme assistent in en zeg: ‘lezen’. De app opent het artikel in de leesmodus, waardoor je zelf kunt bepalen welke stukken de assistent voorleest en op welke snelheid.

3. Boek een reservering bij een restaurant

Google Assistent kan ook je agenda bijhouden en in het bijzonder een reservering voor je doen bij een restaurant. Het enige wat je hoeft te doen is zeggen: ‘Ok Google, reserveer een tafel bij [naam restaurant]’. Geef ook een aantal details aan, zoals het aantal mensen, de datum en de tijd. Vul tot slot de instructies op het scherm in en tik op bevestigen om de reservering te voltooien.

4. Stel routines in

Google Assistent ondersteunt ook routines, zodat je meerdere acties tegelijk kunt uitvoeren door één opdracht te geven. Je kunt bijvoorbeeld ‘ochtend’ zeggen en de virtuele assistent instellen om je te informeren over het weer, de agenda, de herinneringen van vandaag, verjaardagen enzovoort. Op dezelfde manier kun je de opdracht ‘bedtijd’ instellen om ‘niet storen’ in te schakelen, wekkers in te stellen en slaapgeluiden af te spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Zoek je telefoon

Ben je je telefoon kwijt? Geen stress, Google Assistent schiet te hulp. Je kunt hiervoor een andere telefoon of een smart speaker gebruiken. Roep ‘Hey Google, zoek mijn telefoon’ en je telefoon maakt een zo hard mogelijk geluid. Dat geluid blijft afspelen, totdat je het zelf uitschakelt als je hem hebt gevonden.

Google Assistant zo traag als een slak? Niet dankzij deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen