Google Chrome brengt langverwachte Android-update eindelijk uit

Apps Wesley Akkerman 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Chrome-browser op Android krijgt eindelijk een langverwachte update waar veel gebruikers profijt van gaan hebben op de lange termijn. De populaire browser kan namelijk na het updaten meer gebruik maken van de hoeveelheid werkgeheugen op je smartphone of tablet.

Wanneer je heel veel tabs open hebt staan binnen de Google Chrome-browser op je Androidsmartphone of -tablet, dan kun je merken dat je toestel traag wordt. De browser staat erom bekend veel werkgeheugen te vreten. Maar na het binnenhalen van de nieuwe update los je dat probleem voor een deel op.

64-bit versie van Google Chrome

Google heeft namelijk – eindelijk – besloten de 64-bit versie van Chrome uit te brengen voor Android. De ‘eindelijk’ is hier op z’n plek, aangezien de 64-bit versie van Android, het besturingssysteem, reeds zes jaar beschikbaar is. De 64-bit versie van de browser wordt pas getest sinds juli jongstleden.

Google krijgt speciale feature die alleen voor iPhone-gebruikers is
Chrome (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Voordat je gebruik kun maken van de 64-bit versie van Google Chrome op Android, moet je wel aan een paar eisen voldoen. Voor powerusers is dat waarschijnlijk geen probleem, maar een gemiddelde gebruiker voldoet hier misschien niet aan. Je hebt minimaal Android 10 en 8 GB aan werkgeheugen nodig, namelijk.

Versie checken

Voldoe je aan die eisen, dan rolt Google momenteel de correcte versie uit naar je smartphone of tablet. Het kan zelfs zijn dat je al beschikt over de 64-bit versie van Chrome op Android. Je controleert dat door Chrome te openen en in de adresbalk de volgende tekst te typen (of te kopieren): chrome://version.

Android-gebruikers hebben een toffe Google Chrome-feature gekregen

Binnen de nieuwe pagina zie je een schat aan informatie staan. Zo zie je onder meer welk buildnummer je hebt, welke Androidversie je gebruikt en meer. Welk bit-versie je gebruikt van Chrome staat gelukkig helemaal bovenaan, dus daar hoef je niet ver voor te zoeken of te scrollen.

Sneller surfen

Met de 64-bit versie van Google Chrome op je Android, merk je al snel dat je toestel veel minder snel langzaam of traag lijkt. Bovendien kun je meer tabs openen, zonder dat dit effect heeft op de prestaties van je hardware. Vanaf augustus laat Google ontwikkelaars alleen nog maar 64-bit apps uploaden naar Google Play.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MSPoweruser

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen