Google Chrome stuk veiliger na update voor Android en desktop

Apps Jeroen Kraak 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome krijgt een grote update voor de desktop- en Android-versie. Dat is heel erg goed nieuws voor jou, want de browser werkt sneller en veiliger.

Chrome is de meest gebruikte webbrowser ter wereld. De browser van Google onderscheidt zich vooral vanwege de snelheid en de vele plug-ins die de gebruikers kunnen installeren. Toch blijkt het allemaal nog veel beter te kunnen als we naar de nieuwste update kijken, meldt Bleepingcomputer.

Updates voor Chrome

Google is nu bezig om de Chrome 90-update uit te rollen voor desktop en Android-devices. Hoewel er niet heel veel nieuwe features in de updatelijst staan, worden wel twee nieuwe veranderingen toegevoegd die het browsen nog fijner en sneller maken.

Chrome 90 komt nu met een AV1 encoder. Die moet het nog makkelijker maken om te videobellen via het web, zoals o.a. kan met Zoom. Doordat AV1 een hogere compressie-efficiëntie heeft in vergelijking met andere soorten videocodering, moeten de volgende videocalls via de browser soepelere verlopen. Vooral bij netwerken met een lagere bandbreedte zorgt het voor veel vooruitgang.

Sneller en veiliger

Maar dat is niet het enige punt dat veel Chrome-gebruikers blij zal maken. Google verandert ook het protocol voor HTTPS. Simpel gezegd zorgt Chrome ervoor dat elke url in de adresbalk begint met HTTPS in plaats van HTTP. Zo hoeft de verbinding niet eerst omgeleid te worden, waardoor deze sneller wordt.

Een ander punt is dat de feature in Chrome moet zorgen voor een betere beveiliging. De S in de afkorting geeft weer dat de verbinding gecodeerd is met Transport Layer Security (TLS). Hiermee wordt de server gecontroleerd op authenticiteit. Toch verandert niet alles in HTTPS. Bij gereserveerde hostnamen zoals test/ of localhost/ blijft de standaard HTTP.

De nieuwe functies in Chrome worden eerst uitgerold naar Android- en de desktopversie van Chrome. iOS krijgt vermoedelijk pas later dit jaar de nieuwe versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Central

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen