Google Maps voorzien van meerdere uiterst interessante functionaliteiten

Apps Wesley Akkerman 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft deze week meerdere nieuwe functies voor de kaartenapplicatie Google Maps gepresenteerd, zoals verbeterde navigatie voor binnen. Daarnaast zal de app binnenkort ook gegevens met betrekking tot het weer en luchtvervuiling kunnen presenteren en eco-vriendelijke routes kunnen voorstellen.

Zo is nu bekend dat Google voornemens is de Live View-functionaliteit uit te breiden naar binnenlocaties. Zo krijg je een augmented reality-laag over de routebeschrijving op je smartphone te zien, zodat je precies weet waar je naartoe moet lopen. Handig voor op vliegvelden en winkelcentra, bijvoorbeeld.

Google Maps helpt in winkelcentra

De functie is al live voor Android- en iOS-gebruikers in Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San Jose en Seattle, die daar door de verschillende winkelcentra willen lopen. Verder mogen vliegvelden en doorvoerstations in Tokyo en Zurich binnenkort rekenen op de nieuwe functies.

Google Maps
Google Maps met Live View (Afbeelding: Google)

Daarnaast is het zo dat Google Maps in de komende maanden meer informatie weergeeft op het gebied van luchtkwaliteit en het weer (zie screenshots beneden). De uitrol van die nieuwe opties beginnen eerst in India, de Verenigde Staten en Australië. Andere landen zijn later aan de beurt, aldus de zoekmachinegigant.

Google Maps
Luchtkwaliteit meten met Google Maps (Afbeelding: Google)

Eco-vriendelijk rijden

Verder gaat Google Maps gegevens van het ministerie van Energie en het National Renewable Energy Lab gebruiken voor het voorstellen van routes die eco-vriendelijk zijn. Het maakt dan niet uit of je met de auto bent of iemand bent die vaak van het openbaar vervoer gebruikmaakt.

Google Maps: 5 handige tips waarmee je er nog meer uit haalt

Wanneer de verwachte aankomsttijden nagenoeg hetzelfde zijn, dan zal Maps, in de VS, standaard voor de route kiezen die het minst schadelijk is voor het milieu. Later dit jaar krijgt Maps ook een sectie waarin je informatie kunt opzoeken over omgevingen en de uitstoot van al het verkeer in de regio.

Meer toevoegingen

Daarnaast is het zo dat wanneer je op bedrijven zoekt, je informatie te zien krijgt over leveringstijden en ophaalmomenten. Zo zie je een overzicht van leveringsopties, kosten, of er een ondergrens aan bestellingen is en meer. Alle functies komen later dit jaar naar de applicatie toe, vooral in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen