Google Maps voor iOS krijgt eindelijk veelgevraagde functie

Apps Wesley Akkerman 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft laten weten dat de populaire kaartenapplicatie Google Maps eindelijk voorzien wordt van een donkere modus op iOS. Wanneer de optie precies verschijnt, dat is helaas nog niet helemaal duidelijk. De belofte is dat de veelgevraagde update binnen nu en enkele weken verschijnt voor iOS-gebruikers.

Het heeft twee jaar geduurd, maar dan krijg je ook wat je wil. Met de release van iOS 13 bracht Apple de donkere modus uit voor het besturingssysteem, waar apps ook op kunnen reageren. Witte en lichte elementen worden dan donker gemaakt binnen apps, maar dan moeten die apps wel zo’n modus aanbieden.

Google Maps met donkere modus

Op Android is de donkere modus voor Google Maps al een flinke tijd beschikbaar en binnen nu en enkele weken kunnen iOS-gebruikers er ook mee aan de slag. Je kunt de modus straks handmatig activeren binnen de instellingen van de app. En anders kan de app reageren op de instellingen van het besturingssysteem.

Google Maps Dark Mode iOS
Donkere modus van Google Maps op iOS (Afbeelding: Google)

Daarnaast is het zo dat Google Maps in augustus mag rekenen op andere functies. Er komen namelijk widgets aan. Eén widget presenteert informatie over het verkeer, terwijl de andere een zoekbalk van Maps aanbiedt. Ook staan daarin knoppen voor bijvoorbeeld je eigen huis, je werk, restaurants en benzinestations.

Gepersonaliseerde widgets

Het kan overigens zijn dat de widgets er voor jou net even anders uitzien. Die widgets worden namelijk gepersonaliseerd, waardoor er andere informatie of knoppen gepresenteerd worden. Maps houdt daarin rekening met je locatie, je opgeslagen plekken, je interesses en de zoekopdrachten die je onlangs gedaan hebt.

Google Maps beschermt automobilisten vanaf nu tegen ongelukken

Tot slot is het zo dat je binnenkort ook je locatie via Google Maps kunt delen binnen iMessage. Zo kun je heel snel laten weten waar je precies bent. De standaardinstelling is dat die info een uur beschikbaar is. Maar als je wil kun je die beperking oprekken tot drie dagen na het moment van delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen