Hoe Google Maps je een flinke parkeerboete kan besparen

Apps Jeroen Kraak 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is natuurlijk handig om de weg niet kwijt te raken. Het kan je echter ook helpen om onder een parkeerboete uit te komen.

Google Maps is een van de meest gebruikte apps op mobiele telefoons. Logisch, want met de applicatie verdwaal je nooit meer. Afgesloten wegen worden meteen weergegeven en je kunt ook zien waar er bijvoorbeeld file is. Toch heeft de app nog veel meer voordelen. Zo raak je jouw geparkeerde auto nooit meer kwijt. Als je dat niet nodig hebt, kan het je toch helpen met andere zaken, zoals onder een parkeerboete uitkomen. Een Engelse man is daar het levende bewijs voor.

Google Maps voorkomt een boete

De 21-jarige Jamie Chalmers doet zijn verhaal aan de Engelse krant de Daily Mirror. De jongen kreeg een parkeerboete op zijn brievenbus, terwijl hij er naar eigen zeggen helemaal niet op die plaats heeft geparkeerd. Sterker nog hij had die dag geen eens zijn auto gebruikt. Hij moest alsnog 100 pond aftikken. Gelukkig voor Chalmers had hij Google Maps.

Trekt Google Maps je batterij leeg? Zo los je dat gemakkelijk weer op!

Chalmers heeft Google Maps zo afgesteld dat de app de locatie van hem bijhoudt. Hierdoor is precies duidelijk waar hij de afgelopen tijd allemaal is geweest. Hierdoor kon hij laten zien dat hij niet bij de plaats was waar hij was geweest. Zodoende hoefde hij de boete niet te betalen.

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
Altijd op de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

Historie bijhouden

Natuurlijk komt het in Nederland vrij weinig voor dat je een parkeerboete krijgt voor een plaats waar je niet bent geweest. Gebeurt dat toch? Dan kun je altijd bezwaar indienen of zelfs een gang naar de rechter maken om je onschuld te bewijzen. Je kunt via de instellingen aanvinken dat Google Maps je historie bijhoudt.

Het is echter de vraag of je wil dat Google Maps je historie bijhoudt. Google is natuurlijk een commercieel bedrijf dat maar al te graag gegevens van je wil hebben. Hierdoor kan het aan bedrijven advertenties op maat verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen