Halo-fans kunnen geluk niet op na zien eerste beelden televisieserie

Films & Series Jelle van Es 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op gaming aankomt, dan is de Halo-reeks sinds zijn originele release in 2001 één van de bekendste gameseries. Maar de game is meer dan alleen een shooter. Er zit enorm veel verhaal in en daar is het eigenlijk wel logisch dat er nu eindelijk een televisieserie van komt.

Want buiten de games bevat het Halo-universum diverse boeken en achtergrondverhalen. De plannen om de game naar het witte doek te brengen, die waren er al lang. Maar over twee maanden moet het gaan gebeuren. En de eerste beelden liegen er niet om.

Halo als televisieserie

Het grote nadeel van deze televisieserie van Halo is de plek waar het wordt uitgezonden. Het is een Paramount Plus productie. Dat betekent dat je voor de serie een nieuwe streamingdienst moet nemen. Eentje waarvan er momenteel nog niet veel plannen zijn om die in Europa uit te brengen. Hopelijk komt het dus via een ander kanaal bij ons terecht. Want na het zien van de eerste beelden, ben ik enthousiast.

Als je aan Halo denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de Master Chief. De stoere supersoldaat is er om te vechten tegen de Covenant. Maar de wereld waarin dit alles zich afspeelt is veel meer dan dat. Zo is het interessant om te kijken naar het achtergrond verhaal van de Spartan II supersoldaten. Die zijn niet gecreëerd om het op te nemen tegen die Covenant, maar in eerste instantie om in een soort burgeroorlog te strijden tegen de rebellen. Dat zorgt er voor dat niet iedereen blij is met de held in het verhaal.

Cortana van de partij

Opvallend aan de trailer is dat we ook Cortana zien. Dat is de AI die Master Chief in de eerste games in de Halo-reeks heeft bijgestaan. Zij wordt net als in de game ingesproken door Jen Taylor. Verder wordt de Master Chief vertolkt door Pablo Schreiber, die je kent van Den of Thieves. Dr. Halsey, die verantwoordelijk is voor het Spartan II-programma wordt gespeeld door Natascha McElhone, die je kent van Californication. Ook Bokeem Woodbine uit Fargo heeft een belangrijke rol in de serie.

Halo Infinite: dé reden om een Xbox Series X of S te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen