HBO Max verandert vanaf juni: nieuwe abonnementen en House of the Dragon

Apps Jeroen Kraak 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

In de Verenigde Staten onderging HBO Max het afgelopen jaar een flinke verandering. In juni dit jaar is Nederland aan de beurt en dat heeft flinke gevolgen.

In de Verenigde Staten en Nederland is HBO Max gerebrand naar Max. Hierin is het aanbod van Discovery en Eurosport toegevoegd en zijn er nieuwe abonnementen gekomen.

In Nederland gaat hetzelfde gebeuren, alleen blijft de app hier HBO Max heten. Dat komt omdat het anders te veel lijkt op Omroep Max. Voor de rest zullen hier ook een aantal essentiële zaken veranderen. Wij nemen ze je met je door.

HBO Max ondergaat een metamorfose

In 2022 fuseerden Warner Bros. en Discovery. Die eerste is eigenaar van HBO Max, terwijl de tweede eigenaar was van Discovery+ en Eurosport. Nu voegen de twee bedrijven hun streamingdiensten samen waardoor er een grote ontstaat, laat de dienst in een persbericht weten.

Het betekent dat je straks met HBO Max-abonnement ook toegang krijgt tot series als Deadliest Catch en Gold Rush. Maar dat is niet het enige wat er bij Discovery in zit. De dienst is zoals gezegd ook de eigenaar van Eurosport.

HBO Max gaat vanaf juni flink op de schop. De dienst gaat samen met Discovery+ en krijgt nieuwe abonnementen.
Gold Rush zie je straks ook op HBO Max. (Afbeelding: Discovery)

HBO Max zendt deze zomer de wedstrijden op de Olympische Spelen live uit. De streamingdienst bezit namelijk de rechten van het evenement. Deze wedstrijden zitten bij je abonnement ingebrepen, maar dat is niet bij alle sport het geval.

Voor de rest van de sporten die Eurosport horen, moet je een speciale add-on kopen. Hoeveel die precies kost, is nog onbekend.

Nieuwe abonnementen voor HBO Max

Met het nieuwe HBO Max zullen ook de abonnementen veranderen. Op dit moment is er een abonnement dat 7,99 euro per maand kost of 59,99 euro per jaar. Bij dit abonnement heb je 4K-beeldkwaliteit en kan je op vier schermen tegelijkertijd kijken.

Dat gaat helaas veranderen vanaf juni 2024 want er komen nu drie verschillende abonnementen. Je kan kiezen uit Basic, Standaard en Premium.

Op 11 juni wordt de vernieuwde HBO Max in Nederland gelanceerd. En er gaan redelijk wat dingen veranderen, waaronder de prijzen.
Aaargh, is dat even balen! (Afbeelding: Warner Bros. Discovery)

Basic is het goedkoopste abonnement, maar daar tegenover staat wel dat je tussen de films en series door reclames jent. Je kan op twee apparaten tegelijkertijd kijken. Het is niet mogelijk om series en films offline te kijken.

Als tweede is er Standaard op HBO Max. Deze biedt net zoals Basic Full HD, maar in dit abonnement zitten geen reclames. Bij dit lidmaatschap kan je op vier schermen tegelijkertijd kijken. Je hebt een maximum van dertig downloads.

Als laatste is er Premium, wat lijkt op het huidige abonnement. Deze heeft 4K beeldkwaliteit en je kan op vier schermen tegelijkertijd kijken. Voor sport geldt een maximum voor twee schermen. Je kan honderd afleveringen of films tegelijkertijd offline opslaan.

Wat betekent dat voor de prijzen en levenslange korting?

De prijzen zijn nog niet door HBO Max gecommuniceerd, maar je kan er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat Premium meer gaat kosten dan het huidige abonnement. En dat terwijl het grotendeels dezelfde voorwaarden heeft. Dit gebeurde namelijk ook in de Verenigde Staten.

Een van de vragen die overblijft is of de levenslange korting blijft. Toen HBO Max voor het eerst naar Nederland kwam had het een actie waarbij je zo lang als je lid bleef 50 procent korting kreeg. Onder een Facebook-post laat het bedrijf weten dat die gewoon blijft zo lang je lid blijft.

House of the Dragon vanaf 17 juni te zien

Het vernieuwde HBO Max start vanaf juni. Een van de eerste nieuwe content die je zal zien is het tweede seizoen van House of The Dragon. Tegelijkertijd met de vernieuwing kondigt de streamingdienst aan dat het tweede seizoen van de serie vanaf 17 juni is te zien.

Vanaf juni heb je dus veel meer aanbod, maar waarschijnlijk wel tegen een hogere prijs als je 4K wil blijven houden. Met een advertentieabonnement zal de prijs wellicht lager liggen dan het huidige tarief. We moeten echter nog wachten tot we daar wat meer duidelijkheid over krijgen.

Deze dode personages uit Game of Thrones zijn in de boeken nog springlevend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen