High on Life is een sensationele game met een Breaking Bad-knipoog

Games Wesley Akkerman 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De game High on Life is nog maar net uit, maar nu al vinden spelers verschillende easter eggs. Dit zijn verstopte knipogen naar andere entertainmentproducties, die in het gratis spel gestopt zijn door de ontwikkelaar. Naast een knipoog naar de Fallout-reeks van Bethesda, duikt er nu ook een verstopt geheim op van Breaking Bad.

De easter egg die spelers op Reddit delen heeft te maken met een pizza op het dak. Dat kan van alles betekenen en het kan ook super random zijn, aangezien de maker achter Rick & Morty aan de het spel werkte. Maar waarschijnlijk is het dus een knipoog naar een bekende scène uit een van de beste series op Netflix: Breaking Bad.

Breaking Bad-knipoog in High on Life

In het derde seizoen van Breaking Bad zien we hoofdpersonage Walter White een pizza gooien op het dak van zijn huis. Sindsdien is die scène berucht onder fans, en staat die centraal in allerlei grappen en memes. Het zou dus zomaar kunnen dat de makers van High on Life daar nu gewoon vrolijk aan meedoen.

Breaking Bad reference in High on Life from gaming

De serie Breaking Bad geniet van een haast onbeperkte populariteit op het internet. Niet in de laatste plaats vanwege de veelgeprezen spin-off in de vorm van Better Call Saul. Die show bediende fans van de franchise op hun wenken in het laatste seizoen – en we vertellen liever niet hoe of waarom. Je moet gewoon kijken.

Veel easter eggs in gratis game van Justin Roiland

Justin Roiland is dus één van de mensen achter de game High on Life. Naast de eerdergenoemde tekenfilmserie voor volwassenen, werkte hij onder meer aan Community. Dat is één van de droogste komedieseries ooit gemaakt en die humor komen we keer op keer tegen in de projecten van de acteur en producent.

Roiland houdt er ook van om overal easter eggs in te stoppen. Zeker in de games waar hij aan werkt(e). In sommige gevallen worden die verstopte geheimpjes nooit gevonden. In een interview laat hij weten dat veel van zijn easter eggs elk in geval onopgemerkt aan spelers voorbij gaan — en dat is ook best wel weer grappig.

Ben je nu dolenthousiast door de Breaking Bad easter egg en wil je de game spelen? Dat kan helemaal gratis, als je een abonnement hebt op Xbox Game Pass. Het spel maakt deel uit van de service.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen