Hogwarts Legacy: de makkelijke manier om jezelf snel te verplaatsen

Pop-Culture Mark Hofman 18 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds 10 februari 2023 kunnen Harry Potter-fans het ultieme avontuur beleven. Hogwarts Legacy is een open-wereld-game met een fantastische verhaal, een magische wereld en een hoop uitdagingen. Aan ons de taak om jou daar, indien nodig, een beetje bij te helpen.

Fans van Harry Potter weten het maar al te goed: Hogwarts is een gigantische plek. Dat jij jezelf in Hogwarts Legacy een ongeluk loopt of vliegt is dus goed voor te stellen. Gelukkig heeft ontwikkelaar Portkey Games een Fast Travel-optie in de open-wereld-game gebouwd.

Fast Travel in Hogwarts Legacy

Gelukkig: Hogwarts Legacy heeft een Fast Travel-optie. Hoewel we ons graag laten betoveren door Hogwarts, Hogsmeade en de wereld er omheen, duurt de game wel heel erg langs als je op je dooie gemak naar al je missies loopt of vliegt.

Vrijwel aan het begin van het spel krijg je van Professor Weasley uitleg over de manier waarop je gebruik kunt maken van Floo Flames, zoals Fast Travel in het spel heet.

Je hoeft geen malle fratsen uit te halen om er gebruik van te maken, maar moet wel heel even weten hoe het werkt. Een kleine handleiding:

Het ontgrendelen van nieuwe Floo Flames

Om Fast Travel, of Floo Flames-locaties te ontgrendelen moet je er simpelweg langs lopen. Voordat je alle locaties in het spel hebt ontgrendeld ben je overigens wel een baard of twee verder, maar meer dan dat is het niet.

Hogwarts Legacy, Harry Potter, Floo Flames, Fast Travel
En weer een! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Wie ze wil vinden raden we overigens aan om even op de map te kijken. Deze bereik je door het hoofdmenu te openen, Map te selecteren en te zoeken naar tegeltjes met het vlamsymbool erop.

Je kunt natuurlijk gewoon het spel spelen om ze te ontgrendelen, maar je kunt er ook fanatiek naar zoeken om jezelf vrijwel direct snel te kunnen verplaatsen.

Eenmaal ontgrendelt open je de wereldkaart, selecteer je een wit of zwart vlaggetje en selecteer je de beschikbare Floo Flames. Deze zijn in het groen op je kaart te zien.

Onze betoverende Hogwarts Legacy-gids

Hogwarts Legacy is een heerlijk spel dat makkelijk te leren is, maar wel enige moeite vereist om het volledig onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn wij compleet ondergedompeld in de magische wereld en kunnen we je daar best een handje bij helpen.

Hogwarts Legacy, Harry Potter, Floo Flames, Fast Travel
Gaan met die banaan! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Precies om die reden hebben we onze complete, en vooral betoverende, Hogwarts Legacy-gids in het leven geroepen. Een overzichtelijk artikel vol met linkjes naar andere artikelen die je helpen in de game.

Het maakt dus niet uit of je die ene spreuk zoekt, een bepaalde missie niet kunt voltooien of tegen puzzels aanloopt: we proberen je het allemaal zo makkelijk mogelijk uit te leggen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen