5 dingen die ik had willen weten voordat ik aan Hogwarts Legacy begon

Games Sabine Schults 26 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Hogwarts Legacy is een heerlijke game, maar mijn avonturen in het prachtige Harry Potter-universum waren een stuk aangenamer geweest als ik deze dingen van tevoren wist. Doe er je voordeel mee!

Je kunt je letterlijk urenlang vermaken met Hogwarts Legacy, met 13 hoofdmissies en de nodige zijmissies, puzzels en verzamelobjecten. Toch kan je een hoop tijd besparen door vroegtijdig rekening te houden met een aantal dingen. Welke dat zijn, heeft WANT-redacteur Sabine hieronder voor je verzameld.

Hogwarts Legacy: had ik dit als Harry Potter-fan maar geweten voor ik begon

Laat ik voorop stellen dat de onderstaande tips natuurlijk niet leidend zijn. Speel Hogwarts Legacy lekker op de manier zoals je dat zelf zou willen. Maar het is wel goed om, mocht je er het meeste uit willen halen of het jezelf makkelijker maken, ze eens goed door te lezen.

#1 Dwaal niet te ver af van de main story

Het is enorm verleidelijk om gelijk op ontdekking te gaan in de wereld van Hogwarts Legacy, maar het is slim om eerst wat quests uit de main story te doen. Veel wat de game te bieden heeft, ligt namelijk achter slot en grendel totdat je progressie hebt gemaakt in het verhaal. Bovendien kun je een stuk makkelijker op verkenningstocht als je je magische bezem kunt gebruiken om door de map te vliegen.

#2 Ontgrendel snel zo veel mogelijk toverspreuken

Er is een hoop te beleven in de magische wereld van Hogwarts Legacy, maar een hoop dingen zijn onmogelijk te voltooien als je niet over de juiste magie beschikt. Die ene Merlin Trial is niet te doen zonder de spreuk Flipendo en voor die ene Treasure Vault heb je Glacius nodig. Je bespaart een hoop tijd door vroeg in de game zoveel mogelijk toverspreuken vrij te spelen.

Hogwarts Legacy
(Afbeelding: Portkey Games)

Zorg ervoor dat je de opdrachten bij de Hogwarts-professors zo snel mogelijk voltooid zodra ze verschijnen. De meeste zijn redelijk makkelijk te volbrengen, maar bij enkele moet je redelijk dure planten en zaden kopen, dus zorg dat je ten alle tijden wat extra cash op zak houdt!

#3 Open elke kist met oog die je tegenkomt

De keren dat ik langs een kist met een oog ben gelopen in Hogwarts Legacy is al lang niet meer op twee handen te tellen. Hoe open je ze in hemelsnaam? En ook niet onbelangrijk: wat zou erin zitten? Toen ik er eindelijk achterkwam kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan, zó makkelijk is het.

Hoe je de kisten met oog opent, lees je in onze handige Hogwarts Legacy-guide, maar ik kan je alvast verklappen dat je rijkelijk beloond wordt. Die creepy kist is namelijk rijkelijk gevuld met maar liefst 500 Galleons! Dat is een gigantische hoeveelheid, en het mooie nieuws is dat er meer dan genoeg van de kisten te vinden zijn in de tovenaarswereld.

#4 Begin op tijd met je zoektocht naar de Demiguise Moons

Tijdens je avontuur in Hogwarts Legacy kom je de nodige gesloten deuren tegen. Een echte Harry Potter-kenner weet welke spreuk je daar voor nodig hebt: niets minder dan Alohomora. Maar hoe kom je eraan? Tijdens de quest The Caretaker’s Lunar Lament wordt duidelijk dat je de spreuk kunt ontgrendelen door Demiguise Moons te verzamelen.

Als je dan toch bezig bent, kun je het beste doorgaan met verzamelen tot je er negen hebt. Met negen van die Demiguise Moons kun je namelijk level twee ontgrendelen van de spreuk. Je kunt dan sloten met een hogere moeilijkheidsgraad openen en de schatten die er verscholen liggen bemachtigen.

Hogwarts Legacy
(Afbeelding: Portkey Games)

#5 Voltooi elke Merlin Trial in Hogwarts Legacy die je tegenkomt

Hogwarts Legacy zit vol met puzzels, waaronder Merlin Trials, zoals je van een Harry Potter-game mag verwachten. Dit zijn niet alleen leuke extraatjes, maar geven je ook iets wat de moeite waard is. Vroeg in de game merk je bijvoorbeeld al dat je vrij weinig ruimte hebt om je uitrusting in op te slaan. Door de Merlin Trials op te lossen, kun je wat extra ruimte voor jezelf vrijspelen. Dat bespaart je een hoop gehannes met verkopen of slopen van je gear.

Om een Merlin Trial te starten heb je Mallowsweet nodig. De zaadjes van de plant kun je vinden in The Magic Neep in Hogsmeade. Bij iedere Merlin Trial moet je een kleine puzzel oplossen, waarvoor je soms een speciale spreuk nodig hebt die je mogelijk nog niet hebt ontgrendeld. Voor je opslagruimte is het echter zeker de moeite waard om hier vroeg mee aan de slag te gaan.

Wil je álles weten over Hogwarts Legeacy, dan lees je vrijwel letterlijk alle ins and outs hier, want WANT-redacteur Mark Hofman heeft een nieuwe hobby.

Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen