Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 6 jan 2019
Leestijd: 8 minuten

Huawei P Smart 2019 review: modern toestel is het net niet

Introductie

Huawei wist vorig jaar met de P Smart en P Smart Plus te verrassen met moderne middenklassers met een aantal opvallende features. Ondanks hun lage prijs, gaan de P Smart’s steevast met hun tijd mee én bieden ze goede specificaties. Zo ook de nieuwe P Smart 2019. In deze Huawei P Smart 2019 review zoek ik uit of hij in de praktijk zo goed is als zijn specs doen geloven.

Maar eerst even de features die deze Huawei P Smart 2019 bijzonder maken. Ten eerste: het ontwerp. Geheel volgens de laatste trends, is de P Smart 2019 verkrijgbaar in het zwart óf met een mooie blauwe gradiënt. Bovenin het scherm zit een notch, die van Huawei de opdruk ‘parelvormig’ heeft gekregen. Dat is wel een erg mooie omschrijving voor een half rondje, maar in ieder geval is de notch klein en onopvallend. Precies zoals dat anno 2019 hoort.

Los van dat moderne ontwerp, is de P Smart 2019 vooral een middenklasser zoals het hoort tegenwoordig. Hij heeft een vrij snelle achtkernige Kirin 710-chipset, 3GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera met AI-functie en een tweede dieptesensor. Hij is netjes gebaseerd op Android 9.0 Pie, heeft een lang 6,2-inch full HD+ scherm en een flinke 3400mAh-accu. Het is allemaal een beetje voorspelbaar, maar voor de adviesprijs van €249 wel erg goed.
Klink onder de video op de knop volgende om de rest van de review te lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!