Huawei P Smart 2019 review: modern toestel is het net niet

Modern ontwerp

Zoals al even aangehaald in de intro van deze review: het ontwerp van de Huawei P Smart 2019 is wat mij betreft een van de selling points van dit toestel. Het gaat mee met de meeste trends in smartphoneontwerp van het moment en ziet er fraai uit.

Aurora Blue

Dat heeft grotendeels te maken met de variant die Huawei Aurora Blue noemt. Die heeft op de achterkant een kleurverloopje van donkerblauw naar lichtblauw. Die achterkant is helemaal om het toestel heen gevouwen, waardoor je voorop nog een subtiele hint van die kleur ziet. Dat heeft Huawei erg netjes gedaan. Wie dat allemaal iets te heftig vind, kan ook voor een zwarte versie gaan.

Huawei P Smart 2019 review design

De keerzijde is dat die achterkant, ondanks de glazen look, helemaal van plastic is. Qua look & feel is dat nog niet eens een groot verschil met echt glas, maar het krast wel sneller en is een ware vingerafdrukmagneet. Dat laatste geldt trouwens voor veel glazen smartphones ook. Waarschijnlijk is het wel sterker dan echt glas, hoewel ik dat niet geprobeerd heb. Huawei roept in zijn persbericht in ieder geval dat het toestel “zó ontworpen is dat hij tegen een stootje kan.”

Huawei P Smart 2019 review uitgelicht

Ouderwetse poorten

Functioneel loopt het ontwerp van de P Smart 2019 wel een beetje achter op de trend. Ten eerste zit de vingerafdrukscanner gewoon op de achterkant en gebeurt gezichtsherkenning op basis van de selfiecamera. Dat is echter te verwachten van een budgetsmartphone en niet echt een probleem.

Huawei P Smart 2019 review design

Wat wel een probleem is, is de micro usb-poort onderop het toestel. Dat kan anno 2019 écht niet meer. Ten eerste is het minder gebruiksvriendelijk en beginnen steeds meer mensen vooral usb c-kabeltjes in huis te hebben. Nog belangrijker is dat het toestel vanwege die micro usb-poort niet voorzien is van snelladen. Dat is irritant.

Kleurweergave blijft achter

Tot slot nog even het scherm van de telefoon. Dat is okay, maar niet veel meer dan dat. Het gaat om een 6,2-inch groot ips lcd-paneel met een full HD+ resolutie. So far so good. Maar net als de andere middenklassers van Huawei tegenwoordig, is de afstelling van de kleuren niet zo best. Dit keer is het scherm niet te blauw, maar te gelig.

Wie alleen de P Smart 2019 in handen heeft, zal daar waarschijnlijk niet veel last van hebben. Maar als je hem naast een toestel met een wel goed afgesteld scherm houdt is de P Smart 2019 duidelijk minder. Wie veel waarde hecht aan realistische kleuren, moet kortom niet bij dit toestel zijn.

Reageer op artikel:
Huawei P Smart 2019 review: modern toestel is het net niet
Sluiten