LEGO dropt Indiana Jones-sets (en we worden helemaal gek)

Pop-Culture Dennis Mons 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

LucasArts en Lego hebben nieuwe, fantastische Indiana Jones-sets aangekondigd. Twee van de imposante bouwsels zijn gebaseerd op de iconische film Raiders of the Lost Ark.

Fans van de legendarische Indiana Jones-films kunnen straks hun lop op. LucasArts en Lego hebben hun best gedaan op een nieuwe set, die maar liefst 600 stukjes etelt. En het mooie is: hij is prima te betalen.

LEGO en Indiana Jones gaan hand in hand

De nieuwe Indiana Jones Lego-set heeft de naam Escape from the Lost Tomb. Hierin springt Henry Walton, oftewel Indiana, in de Well of Souls om de Ark van het Verbond eerder te vinden dan de Nazi’s.

De Lego-set is voor zijn prijs (slechts 39,99 euro) bijzonder indrukwekkend. Los van het feit dat het 600 steentjes telt, zijn er ook vele toffe, interactieve details toegevoegd.

Zo zijn er twee beelden van de Egyptische god Anubis, waarvan één om kan draaien. Hierdoor krijg je toegang tot de plek waar de Ark verborgen is.

Ook heeft de set een aardig aantal mini-figs. Niet alleen krijg je natuurlijk Indiana Jones, maar ook Sallah, Marion Ravenwood en een mummie. En laten we vooral niet de favoriete dieren van Indy vergeten: slangen.

lego, indiana jones
Een flinke set voor weinig geld. (Afbeelding: LEGO)

Ook The Last Crusade wordt niet vergeten

De Raiders of the Lost Ark krijgt ook een andere nieuwe Lego-set. Deze is flink groter en heet Indiana Jones: The Temple of the Golden Idol. Hij bestaat uit 1.545 steentjes en gaat 149,99 euro kosten.

Fans van The Last Crusade; wees niet gevreesd. Ook die film krijgt een eigen setje. In dit geval is het een gevechtsvliegtuig die Indiana en zijn vader Henry op de hielen zit. Deze bestaat uit 387 steentjes en kost 34,99 euro.

Het is voor het eerst sinds 2008 dat Indiana Jones een Lego-bouwsel krijgt. In dat jaar kwam er een set uit voor de film The Kingdom of the Crystal Skull. Die werd in datzelfde jaar weer stopgezet.

Ook kwam in datzelfde jaar een Lego-game uit gebaseerd op Raiders of the Lost Ark, The Temple of Doom en The Last Crusade. Een vervolg, Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues, werd uitgebracht in 2009.

lego, indiana jones 2
Indy en zijn paps in één set. (Afbeelding: LEGO)

De nieuwe sets zijn vanaf 1 april verkrijgbaar, vlak voor de release van Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Legendarisch Formule 1-moment krijgt comeback door LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen