Oude iPhone (ver)kopen? Hier moet je nu op letten

Smartphones Jeroen Kraak 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover: dinsdag weten we eindelijk hoe de iPhone 15 eruit ziet. Dat betekent dat je goed moet opletten met het kopen of verkopen van oudere modellen. WANT-redacteur Jeroen Kraak helpt je een handje.

Net zoals elke techliefhebber kijk ik uit naar dinsdag, want ik ben benieuwd wat Apple allemaal in de nieuwe iPhone 15 stopt. Het is tevens een ideaal moment om afscheid te nemen van je oudere iPhone. Toch moet je rekening houden met een aantal zaken.

Het ideale moment om een iPhone te verkopen

De komst van een nieuwe iPhone heeft zowel voor- als nadelen. Een daarvan is dat andere iPhones minder waard worden. Wil je er nog een kwijt, dan is dit het moment om te verkopen. Zo krijg je net nog een betere prijs, of kun je nog een goed tegoed scoren voor de koop van een nieuw model.

Daar tegenover staat dat je nu beter kunt wachten met het kopen van een iPhone vanwege dezelfde reden. Niet alleen om te zien wat de iPhone 15 te bieden heeft, maar ook omdat andere modellen in prijs worden verlaagd. Overigens niet alleen bij Apple zelf, maar ook bij winkels die Apple-producten verkopen.

Toch gaan voor de 14?

Zo is wellicht het verschil tussen de gewone iPhone 15 en de 14 Pro wellicht niet zo groot. Dan kan het misschien een betere optie voor je zijn om toch voor de 14 Pro te gaan, gezien de prijs.

Bovendien lijkt Apple de gewone iPhone 14 in het assortiment te houden. Die wordt bij de winkel dan goedkoper, omdat er verschil moet zijn met de 15. Je kunt dan rekenen op een prijsverlaging van zo’n 100 euro.

Zo warm mag je iPhone worden voordat die beschadigd raakt
🏝 (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Overigens kun je nu ook al je iPhone bij Apple inruilen zonder dat je per se de 14 aan moet schaffen. Het is via Apple mogelijk om het toestel in te ruilen voor een Apple Gift Card. Die kun je dan weer besteden aan de iPhone 15 zodra die uit is.

Zoals gezegd weet je dinsdag hoe de iPhone 15 eruit gaat zien. Je kunt dat live volgen. Om 19:00 uur kun je de presentatie simpel kijken via YouTube en Apple TV.

Handgeschreven Apple-advertentie van Steve Jobs levert vermogen op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen