Waarom je jouw iPhone 15 voorlopig niet moet opladen in een BMW

Smartphones Jeroen Kraak 2 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je net de iPhone 15 of de 15 Pro gekocht, laad de telefoon dan vooral niet op in een BMW. Dit kan fatale gevolgen hebben voor je telefoon.

De iPhone 15 is een week oud. Hoewel het een geweldig toestel is, zijn er ook een aantal problemen die sommige gebruikers ervaren. Vooral eigenaren van een BMW moeten goed oppassen als ze het toestel in hun auto opladen.

https://www.want.nl/kruidvat-folder-aanbiedingen-week-40-2023/

Problemen met de iPhone 15

Een van de problemen die sommige gebruikers ervaren bij de iPhone 15 Pro is dat de telefoon behoorlijk heet kan worden. Niet echt fijn om ‘m dan in je handen te houden. Apple werkt op dit moment aan een update om dat probleem te tackelen.

Overigens lijkt dat niet het enige probleem waar Apple mee te maken heeft. Er duikt nu een ander mysterie op rondom de iPhone 15. Eentje die vooral eigenaren van een BMW treft, meldt MacRumors.

Laad je telefoon niet op in een BMW

Op het internet klagen verschillende iPhone 15-eigenaren die het toestel draadloos opladen in hun BMW. Tijdens het opladen ging de smartphone in herstelmodus, zonder dat de eigenaren verder iets met de telefoon deden.

Dat is overigens niet eens het ergste wat er gebeurde. Daarna konden de gebruikers geen Apple Pay meer gebruiken op hun iPhone 15 Pro. Het lijkt er dus op dat het draadloos opladen in een BMW de NFC-chip heeft beschadigd.

Mogelijke oorzaak

Draadloos opladen zorgt voor meer warmte dan opladen via een kabel. Als het al warm is in een auto, kan het dus voor nog meer warmte zorgen, terwijl de iPhone 15 Pro dus al een warmteprobleem heeft. Het is mogelijk dat daardoor de NFC-chip beschadigd raakt.

Het is het opvallend dat tot nu toe alleen BMW-eigenaren het probleem melden. Goed, dit is slechts speculatie, maar het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en je iPhone 15 gewoon niet draadloos op te laden in een BMW totdat er wat meer duidelijkheid over is.

Elektrische auto Huawei moet Tesla doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen