James Gunn onthult langverwachte DC-plannen die Marvel moeten laten beven

Films & Series Jeroen Kraak 31 jan 2023
Leestijd: 5 minuten

Het DC-Universe gaat flink op de schop. Superman en Batman moeten dit keer echt de concurrentie aangaan met het MCU van Marvel. Om dat voor elkaar te krijgen haalt Warner Bros. niemand minder dan James Gunn in huis, die zijn plannen zojuist bekend heeft gemaakt.

Warner Bros. loopt al jaren te tobben met DC. Goede films zoals The Batman worden afgewisseld met missers als Black Adam en Justice League. Tijd voor structuur, dus. Het bedrijf probeerde Zack Snyder aan te stellen, die ondanks zijn fanbase het klusje toch niet wist te klaren. James Gunn, bekend van onder andere Marvel-hit Guardians of the Galaxy, moet het tij kunnen keren.

DC-Universum James Gunn moet Marvel doen beven

Op superheldengebied is de kans groot dat je James Gunn voornamelijk van Marvel kent. De regisseur is, zoals gezegd, verantwoordelijk voor de uiterst populaire Guardians of the Galaxy-films.

Om te zien dat hij alles behalve een one-hit-wonder is, maakte hij voor DC een nieuwe versie van Suicide Squad. Waar The Suicide Squad uit 2016 enorm flopte, wist Gunn wel succes te behalen. Het bracht bijvoorbeeld ook het personage Peacemaker voort die op HBO Max zijn eigen succesvolle serie kreeg.

Natuurlijk liggen die twee titels wel erg in lijn met Guardians of the Galaxy van Marvel. Het zijn absurdistische films met een flink portie humor. Uitstekend voor dit soort helden, maar niet persé ideaal voor de fans van Batman of Superman. Die willen logischerwijs iets anders.

De toekomst voor Batman, Superman en de andere helden

We willen dan ook dolgraag zien wat James Gunn precies van plan is met het DC-universum. Hij wist al voor opschudding te zorgen door de cape van Henry Cavill af te pakken, dus wat hij nog meer in petto heeft houdt de gemoederen al tijden bezig.

Vandaag is de grote dag en komt er eindelijk een antwoord op de vraag hoe DC Marvel moet gaan uitdagen. De volgende films en series moeten daar, op z’n minst, een bijdrage aan leveren:

Films (en gaat James Gunn er zelf één regisseren?):

Superman: Legacy: Gunn werkt op dit moment aan de screenplay van deze nieuwe film en zijn compagnon (en tevens ook CEO van DC Studios) Peter Saffran hoopt dat Gunn de film ook gaat regisseren. Hij staat gepland voor 11 juli 2025 en wordt géén origin story. Het zal vooral draaien om (een jonge) Clark Kent die moeite heeft om zijn persoonlijke leven en dat van Superman uit elkaar te houden. Daarnaast focust het zich ook op een wereld die vriendelijkheid maar ouderwets vindt.

The Authority: Gunn is nog bezig met het uitstippelen van de film en is gebaseerd op personages uit de Wildstorm-comics. Volgens DC gaat de film over antihelden die goede bedoelingen hebben maar moeite hebben in een wereld die feitelijk kapot is.

wildstorm, dc, superhelden
Wat helden en vijanden uit het Wildstorm-universum (Afbeelding: DC)

The Brave and the Bold: Dit wordt een Batman en Robin-film waarin de hoofdrol wordt gespeeld door wederom een andere acteur. Noch Affleck, noch Robert Pattinson doen dus voor deze film de mantel weer om. De film is gebaseerd op de Batman-serie gemaakt door Grant Morrison waarin Bruce Wayne erachter komt dat Damian Wayne zijn zoon is. Hij neemt daarbij zijn zoon onder zijn vleugels. The Brave and the Bold zullen ook andere ‘Bat-familieleden’ introduceren. Welke sterren deze rollen gaan spelen heeft DC nog niet bekend gemaakt.

batman, robin, dc
De Batman-serie van Grant Morrison. (Afbeelding: DC)

Supergirl: Woman of Tomorrow: Ook de ‘girl of steel’ krijgt (eindelijk) haar eigen film. Deze wordt gebaseerd op de comics gemaakt door Tom King. Hij zal het project ook begeleiden. Terwijl Superman opgroeide op aarde, moest Supergirl zien te overleven op een in de ruimte drijvend stukje Krypton, en moest omgaan met de dood van veel van haar geliefden.

Swamp Thing: Er was al eens een serie over Swamp Thing in 2019, maar daar trak DC al vrij snel (helaas) de stekker uit. Het groene monster krijgt nu dus een eindelijk een eigen film.

Na Marvel komt ook DC met veel series:

Creature Commandos: Dit is de enige animatieserie die is aangekondigd door James Gunn. De regisseur heeft al zeven afleveringen van de show geschreven. In de serie zien we onder andere Rick Flagg Sr, Nina Mazursky, G.I. Robot en Eric Frankenstein.

creature commandos, dc
De alom bekende Creature Commandos. (Afbeelding: DC)

Waller: Waller is voor de echte DC-volger een bekende naam. Deze spin-off gaat namelijk over Amanda Waller, die je wellicht kent uit Peacemaker. De serie speelt zich dan ook af tussen seizoen 1 en 2 van de serie.

De reden: James Gunn heeft door zijn nieuwe job geen tijd gehad om nu al een nieuw seizoen te maken. Deze show dient dus als een appeltje voor de dorst. Hopelijk zien we karakters als Vigilante en Judo Master dus hierin verschijnen.

Lanterns: Waarschijnlijk doet de naam van de serie je meteen denken aan The Green Lantern. Daarbij zit je goed want deze groene lichtjes komen op aarde om te dienen als super rechercheurs. Verwacht hierbij een combinatie tussen horror en een detective-mysterie.

lanterns_-dc_-comic
The Green Lantern krijgt een tweede kans. (Afbeelding: DC)

Paradise Lost: Deze show heeft dan weer een heel andere invalshoek. Deze serie dient als een prequel van Wonder Woman maar dan in de stijl van Game of Thrones en House of the Dragon.

Verwacht dan ook veel politiek gekonkel. Het is natuurlijk niet iets wat je bij DC direct verwacht, maar dat kan het wellicht interessant maken. Dit spel speelt zich af in Themyscira, waarin een groep vrouwen er alles aan doet om aan de macht te komen.

Booster Gold: Deze held doet je wellicht niet meteen een belletje rinkelen. De DC-fans zullen hem echter kennen uit de comics. Dit verhaal gaat over een high-tech superheld met het oplichterssyndroom. Als we dan in Marvel-begrippen denken, klinkt dit als een soort Loki meets Iron Man.

Alle titels even voor je op een rij:

Naam Type Releasedatum
Superman: Legacy Film 11 juli 2025
The Authority Film n.n.b
The Brave and the Bold Film n.n.b.
Supergirl: Woman of Tomorrow Film n.n.b.
Swamp Thing Film n.n.b.
Creature Commandos Serie n.n.b.
Waller Serie n.n.b.
Lanterns Serie n.n.b.
Paradise Lost Serie n.n.b.
Booster Gold Serie n.n.b.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen