JBL gaat los tijdens CES: deze producten kunnen we verwachten in 2021

Gadgets Mark Hofman 7 jan 2021
Leestijd: 7 minuten

Je zal het niet direct doorhebben, maar de grootste techbeurs van de wereld is vandaag losgebarsten. Vorig jaar waren we in Las Vegas om alles bij te wonen, maar dit jaar zitten we ontwikkelingen vanuit huis te volgen. Zo ook tijdens de presentatie van JBL.

Tijdens de persconferentie van Harman, het moederbedrijf van JBL, werden een hoop nieuwe producten aangekondigd. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

JBL introduceert de Tour Series

JBL Tour ONE
De Tour One (Afbeelding: JBL)

Tijdens de CES 2021 presentatie heeft JBL de gloednieuwe Tour Series geïntroduceerd. De collectie bestaat uit een koptelefoon en een set oordopjes. Het gaat hierbij om de JBL Tour ONE en over de JBL Tour Pro+. Ze zijn beide voorzien van handige functionaliteit als Adaptive Noise Cancellation, JBL Pro Sound, Adaptive Ambient Aware en TalkThru. Maar daarnaast beschikken ze natuurlijk nog over veel meer specificaties. We gaan er iets dieper op in:

Koptelefoon

De JBL Tour ONE is een over-ear koptelefoon waarbij de focus voornamelijk ligt op de True Adaptive Noise Cancellation. Het zorgt er niet alleen voor dat je geen omgevingsgeluid hoort, maar ook dat het geluidsniveau zich aanpast aan die omgeving. Daarnaast heb je beschikking tot de SilentNow feature, wat simpelweg een knop is waarmee de noise-cancellation direct activeert. Ook wanneer je niet met Bluetooth verbonden bent.

Hartstikke handig natuurlijk, maar het draait uiteraard om de geluidskwaliteit. Het is lastig om deze te beoordelen vanaf een persbericht, omdat dit vaak ook een stuk beleving is. De koptelefoon is voorzien van de Smart Audio Mode van Harman, waarmee het mogelijk wordt om je koptelefoon af te stemmen op de type content. Kijk je een video is het dus mogelijk om een videomodus te activeren, luister je muziek dan zorg je dat de muziekmodus aanstaat. Wil je gewoon rustig een podcast luisteren, dan kies je voor de optie normaal luisteren. Tel daar vervolgens JBL Pro Sound en een accuduur van 50 uur aan toe en je weet waar je aan toe bent.

Vanaf welke datum de JBL Tour One precies te koop is lijkt nog niet bekend te zijn. Wel wordt bekendgemaakt dat de serie rond mei 2021 wordt verwacht. De JBL Tour One kost je dan €299,95.

Oordopjes

Wie geen behoefte heeft aan een koptelefoon kan natuurlijk ook voor in-ear oordopjes kiezen. Uiteraard is deze variant ook voorzien van Adaptive Noise Cancelling waarmee je jezelf helemaal af kan sluiten van de buitenwereld. Daarnaast is de JBL Tour Pro+, zoals de in-ears heten, voorzien van Fast Pair. Hierdoor is het mogelijk om ze automatisch te koppelen aan alle Android-apparaten die je maar hebt. Denk hierbij dus niet alleen aan je smartphone, maar bijvoorbeeld ook aan je tablet.

Wat betreft de accuduur lijkt het met de JBL Tour Pro+ ook wel goed te zitten. Net als de populaire Sony-WH1000XM4 en de OnePlus Buds valt er 30 uur te doen met een volledige lading. En wanneer de batterij leeg is? Dan laadt je deze draadloos op!

De JBL Tour Pro+ biedt de ideale draadloze oplossing voor gebruikers die de voorkeur geven aan een in-ear-hoofdtelefoon. De Adaptive Noise Cancelling-technologie blokkeert alle geluiden van buitenaf of laat achtergrondgeluid binnen als gebruikers zich bewust moeten blijven van hun omgeving. Fast Pair koppelt de oordopjes automatisch aan een Android-apparaat zodra het hoesje wordt geopend, terwijl Dual Connect + Sync de keuze geeft om te genieten van muziek of te bellen met één of beide oordopjes. De JBL Tour Pro+ heeft een speelduur van meer dan 30 uur met Qi draadloos opladen. De 3-mic beamforming array-technologie, dat zorgt voor spraakhelderheid, is ideaal voor een drukke werkdag met veel telefonische vergaderingen.

Net als de JBL Tour One is ook de Tour Pro+ vanaf mei 2021 beschikbaar. De oordopjes krijgen een prijskaartje van €199,95.

De JBL Charge 5 is officieel een feit

JBL Charge 5
De Charge 5 (Afbeelding: JBL)

Tijdens de presentatie werd ook de nieuwe JBL Charge 5 onthuld. De populaire draagbare boks is wederom opgewassen tegen water en stof, maar draagt ook de Signature Pro Sound met zich mee. Hierdoor wordt de geluidkwaliteit van de Charge 5 verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. In de speaker zit een racetrack-vormige drive, een aparte tweeter en dubbele passieve radiotoren. Volgens JBL zorgt dit ervoor dat het geluid niet alleen helder is, maar dat deze ook voorzien is van een diepe bas.

De draagbare speaker is voorzien van een batterij waarmee je maar liefst 20 uur je muziek af kunt spelen, maar waarmee je dankzij de ingebouwde powerbank ook makkelijk andere apparaten kunt opladen. Wil je daarnaast graag meerdere boksen tegelijkertijd gebruiken, dan is het mogelijk om deze te verbinden met de JBL Partyboost.

Qua ontwerp is de JBL Charge 5 voorzien van siliconen bumpers en wordt ook het nieuwe logo gebruikt. Vanaf maart 2021 is het apparaat te koop in de kleuren zwart, blauw, grijs, rood, groen, blauw en camouflage. De adviesprijs is €179.

3D surround sound met een gloednieuwe JBL soundbar

Multibeam soundbar
De multibeam soundbaar (Afbeelding: JBL)

Naast de Charge 5 en de Tour Series introduceert JBL ook een nieuwe soundbar. DBar 5.0 MultiBeamTM is dankzij Virtual Dolby Atmos voorzien van 3D-surround, waardoor je jezelf midden in je content begeeft. Die content blijft overigens niet alleen bij datgeen wat op je televisie te zien is. Het gaat om een alles-in-één soundbar waarmee je dus ook naar muziek luistert of games speelt.

De JBL Bar 5.0 is voorzien van vier passieve radiatoren voor een krachtige bas en helder geluid. De soundbar heeft overigens niet zomaar de naam MultiBeamTM gekregen, want dat is de HARMAN-technologie die gebruikt wordt. Het zorgt er niet alleen voor dat jij de surround sound hoort, maar ook dat je het voelt.

Vanaf het voorjaar van 2021 is de JBL Bar 5.0 MultiBeam te verkrijgen voor de prijs van €399!

JBL introduceert nieuwe Live Series

Live Series Pro
De nieuwe Live Series PRO+ (Afbeelding: JBL)

Wie dacht we alles inmiddels wel gezien hadden heeft het mis. JBL introduceert namelijk ook drie gloednieuwe Live Series modellen. Het gaat in deze om één setje in-ears en twee nieuwe koptelefoons:

  • JBL Live PRO+
  • JBL Live 660NC
  • JBL Live 460NC

Maar wat hebben ze precies te bieden? We gaan er iets dieper op in!

Oordopjes

De volledige draadloze JBL Live PRO+ hebben het daglicht vandaag gezien. Het gaat om nieuwe in-ear oordopjes met een stick-ontwerp. Simpeler gezegd: ze hebben een zelfde ontwerp als de Tune 225 van vorig jaar. De oordopjes zijn voornamelijk bedoeld om makkelijk te kunnen bellen zonder je telefoon uit je zak te hoeven halen. Iets dat dankzij de drie microfoons die in de oortjes verwerkt zitten ook makkelijk gaat lukken. Volgens JBL zelf ben je kraakhelder te horen, zelfs als er veel wind of geluid om je heen is.

Uiteraard zijn er meer functionaliteiten te vinden zoals HotWord en Device Action. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk gebruik kunt maken van de Google Assistent en Amazon Alexa. Daarnaast zijn de oortjes ook waterdicht, laad je ze draadloos op en beschikken ze over een accuduur van 7 uur.

De JBL Live PRO+ is vanaf april 2021 verkrijgbaar voor de prijs van €179.

Koptelefoons

Liever een koptelefoon op je hoofd? Dan hebben we goed nieuws voor je. JBL introduceert namelijk ook twee nieuwe koptelefoons in de Live Series.

Het eerste model is de JBL Live 660NC en staat om twee dingen bekend: de Adaptive Noise Cancelling en de uiterst lange accuduur. De ANC is natuurlijk handig voor onderweg, maar ook zeker nu we allemaal zoveel mogelijk vanuit huis moeten werken. De accuduur is indrukwekkend, want wie ANC gebruikt kan tot wel 40 uur doen met een enkele lading. Heb je geen behoefte om de ruisonderdrukking te gebruiken en wil je zo lang mogelijk met een enkele lading doen, dan is het ook mogelijk om deze uit te schakelen. Hierdoor doe je maar liefst 50 uur met een enkele lading!

Het tweede model is de JBL Live 460NC wat de meest voordelige optie uit de nieuwe Live Series is. De koptelefoon is voorzien van Adaptive Noise Cancelling, Smart Ambient, Hotword en Device Action. Daarnaast is het mogelijk om tot 50 uur muziek te luisteren en is de batterij binnen tien minuten vol genoeg om 4 uur lang te luisteren.

De JBL Live 460NC on-ear koptelefoon is de meest voordelige optie in de geüpdatete Live Series lijn. Ook de JBL Live 460NC beschikt over Adaptive Noise Cancelling met Smart Ambient technologie, Hotword en Device Action ondersteunde stemassistent, zodat je met een spraakopdracht of aanraking van de oorschelp toegang krijgt tot Google Assistent en Amazon Alexa. De JBL Live 460NC is uitgerust met Speed Charge en biedt tot 50 uur afspeeltijd.JBL Live 460NC specificaties:

De JBL Live 460NC is vanaf maart 2021 verkrijgbaar voor de prijs van €179. De JBL Live 460NC ligt dan ook in de winkels voor €129.

Meer weten? Check dan zeker even de website van JBL!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen