Lego Mario krijgt uitbreiding van opvallende Nintendo-game

Games Jelle van Es 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo en LEGO zijn de laatste jaren de beste vrienden geworden. Eerst hadden we een aparte Super Mario-set, vervolgens werd die uitgebreid met Luigi. En daarna kwam er ook nog een speciale set op basis van Super Mario 64.

Daarmee is de koek zeker nog niet op. Deze week heeft men een nieuwe set aangekondigd voor LEGO Super Mario. En deze keer op basis van een game. En niet eentje waar we op hadden gerekend.

LEGO Mario krijgt Luigi’s Mansion-set

Want zoals de header hierboven al verraadt, komt er een set op basis van Luigi’s Mansion. Dat is dus eigenlijk de derde reeks aan sets, nadat we eerst aparte sets kregen voor LEGO Mario en Luigi. Het gaat om drie nieuwe sets, die op 1 januari 2022 uitgebracht moeten worden. De eerste set is de Verstoppertje in Luigi’s Mansion-set. Dat is de duurste set en kost 79,99 euro. Deze set geeft je de mogelijkheid om een mooi level te maken in de stijl van de gamereeks. Het is mogelijk om hier wat speciale opdrachten te doen en een draaiende hal. Ideaal dus om toe te voegen aan je bestaande sets.

De uitbreidingset (Afbeelding: LEGO)

Is je budget iets kleiner, dan heb je voor 39,99 euro de LEGO Luigi’s Mansion Hal. Deze geeft je een nieuw startplaat, poort, schaduwbal en Bogmire omver te gooien en de functie om de deur van het landhuis te openen. Tot slot heb je nog voor 24,99 euro de Lab en Spookzuiger uitbreiding. Dit is een kleine set en geeft je de mogelijkheid om nog net wat extra te doen. Het leuke aan deze set is dat je professor K. Wibus erbij krijgt om mee te spelen.

Basissets nodig

Je hebt hiervoor wel de basissets nodig van LEGO Mario om er mee aan de slag te gaan. Gelukkig zijn die de laatste tijd vaak in de aanbieding. Wil je daar meer overlezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

LEGO Luigi: groene broer springt Mario achterna

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen