Lift nodig? Google Maps is wederom je beste vriend voor onderweg!

Tech Sabine Schults 19 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom zou je zelf achter het stuur gaan zitten, als je ook heel gemakkelijk een lift kunt regelen via Google Maps in plaats van Uber? Precies dat moeten ze bij Google gedacht hebben, want via de app kun je heel makkelijk een lift scoren.

Diensten waarbij je ritten kunt delen schieten als paddestoelen uit de grond en er zijn natuurlijk ook nog de ‘gewone’ taxidiensten die je van A naar B kunnen brengen. Google biedt ritten van verschillende aanbieders aan, zoals Sixt, Bolt en Lyft. Het ligt er alleen wel een beetje aan waar in Nederland of ter wereld je bent of een dienst er beschikbaar is.

Google Maps: lift scoren

Om een lift of taxi te regelen via Google Maps, hoef je enkel een bestemming in te voeren in de zoekbalk. Vervolgens druk je op het poppetje dat een koffer vastheeft en zijn hand opsteekt. Indien beschikbaar krijg je nu onderin te zien welke opties er zijn.

Je kunt dan onder andere kiezen uit het soort auto en weet gelijk wat het ongeveer zal kosten om op je bestemming aan te komen. Zo heb je via Google Maps bijvoorbeeld de keuze uit een standaard taxi, een premium taxi en een taxibusje.

Google Maps
(Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Waar blijft de lift?

Op de kaart van Google Maps zie je staan waar je lift zich bevindt. Door op de verschillende keuzes te drukken, zie je de autootjes in beeld verspringen. Zo ben je goed op de hoogte waar je lift blijft, zodat je niet al te lang in de kou hoeft te wachten!

Heb je een lift uitgekozen en wil je hem bestellen? Druk dan op App openen. Meestal moet je eerst de app van de betreffende dienst downloaden, voor je verder kunt gaan in Google Maps. Eenmaal besteld hoef je alleen maar te wachten tot je lift of taxi eraan komt. Geen reden dus om de BOB te zijn vanavond!

Bijtanken met Google Maps: een tankstation is heel makkelijk gevonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen