Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je alle nieuwe Marvel-series op Disney+ kunt verwachten

Marvel kwam met veel nieuws tijdens de San Diego Comic-Con. Zo ook over de nieuwe Disney+-series. Wij vertellen je wanneer je ze ziet op de streamingdienst.

De Comic-Con van San Diego is een van de grootste in de wereld. Veel grote namen waren dan ook aanwezig bij het evenement. Een van de hoogtepunten was het panel van Marvel. De studio deed haar plannen voor de aankomende jaren uit de doeken. Daarbij horen natuurlijk ook de series op Disney+. Wij vertellen je welke zijn aangekondigd en wanneer je ze kunt verwachten.

Marvel-series op Disney+

Sinds de lancering van Disney+ hebben we al de nodige Marvel-content voorbij zien komen. Niet alleen zie je alle films op de streamingdienst, ook maakt de studio natuurlijk exclusieve series voor het platform. Zo zagen we onder andere Loki, WandaVision en Hawkeye voorbijkomen. De aankomende jaren komt er nog veel meer aan. Dit zijn de aankondigingen van Marvel.

She-Hulk – 17 augustus

Laten we beginnen met de eerste release. Dat is natuurlijk She-Hulk. Deze serie komt volgende maand al naar Disney+, op 17 augustus om precies te zijn. Tijdens de Comic-Con liet Marvel weer een nieuwe trailer zien. In de serie volgen we Jennifer Walters, een dertigplus en single advocate die ook de sterke hulk blijft te zijn.

Secret Invasion – voorjaar 2023

Secret Invasion Marvel
Secret Invasion (Afbeelding: Disney)

Dit is een Marvel-serie waar we best wel wat van verwachten. In de show zien we niemand minder dan Samuel L. Jackson en Cobie Smulders die opnieuw de rollen van Nick Fury en Maria Hill zullen vervullen. In Secret Invasion zien we hoe de twee achter de Skrulls aan gaan, het alien-ras dat we al zagen tijdens Captain Marvel. Het is bovendien de eerste serie in Phase 5 van het MCU.

Echo – zomer 2023

Echo Marvel Disney+
Echo komt eraan! (Afbeelding: Disney)

De naam Echo kan je bekend voorkomen. Het personage zat al in de serie Hawkeye en krijgt nu haar eigen show. In deze serie zien we hoe de dove Maya terugkijkt op haar criminele verleden. Bovendien is zij ook nog eens de eerste native-American superheld van Marvel. Vincent D’Onofrio en Charlie Cox keren ook terug, die we natuurlijk kennen uit Daredevil.

Loki (seizoen 2) – zomer 2023

Marvel Loki Disney+
Loki in volle glorie (Afbeelding: Marvel)

Het was voor velen een verrassing bij de end-credits van Loki dat er een tweede seizoen werd aangekondigd. Tot die tijd dachten we allemaal dat Marvel-series op Disney+ maximaal maar een seizoen hadden. Het tweede deel van de serie is een feit en dat is hoognodig aangezien er nog wat onduidelijkheid is hoe het precies verder gaat met de trickster en Sylvie. Natuurlijk is ook Owen Wilson weer van de partij als Mobius.

Ironheart – najaar 2023

Ironheart Disney+ Marvel
Ironheart (Afbeelding: Disney)

Het is tijd voor een nieuwe superheld. In deze Marvel-serie zien we Dominique Thorne in de rol van Riri Williams. Een student aan de MIT in Boston die het meest geavanceerde superheldenpak sinds dat van Iron Man heeft gemaakt. Hoewel de serie pas in 2023 is te zien, komen we Ironheart al eerder tegen. Het personage is ook al te zien in Wakanda Forever.

Agatha: Coven of Chaos – winter 2023/2024

Agatha House of Harkness Disney+
Agatha komt terug! (Afbeelding: Disney)

In WandaVision zagen we Agatha al schitteren en nu is ze weer terug. In de vorige serie veranderde ze van de vriendelijke buurvrouw in een kwaadaardige heks. Hoe de serie er precies uit gaat zien, nog onbekend. Het enige wat Marvel prijs gaf, was de releasedatum van de serie. Verwacht de show aan het einde van 2023.

Daredevil: Born Again – voorjaar 2024

Daredevil seizoen 3
Daredevil (Afbeelding: Netflix)

Last but not least: Daredevil is terug. Het is een bijzondere serie, aangezien dit een van de titels was die Marvel ooit maakte voor Netflix. Toen de plannen voor Disney+ bekend waren, zegde Marvel het contract met Netflix op. Het gevolg was dat er geen nieuwe seizoenen van de Marvel-series meer op de rode N kwamen. Projecten als Daredevil en The Punisher kwamen daarom ook stil te liggen.  Gelukkig kom Daredevil terug, en laten we ook hopen dat de andere helden hun reprise maken. Wat het plot van Daredevil precies is, doet Marvel nog niet uit de doeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!