Shang-Chi had last van een gigantische plot hole, maar Marvel lost het op

Films & Series Mark Hofman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een uitstekende toevoeging aan de Marvel Cinematic Universe. De film zat erg goed in elkaar en was zeer vermakelijk. Al hadden fans wel wat last van een plot hole die in de film verwerkt zit.

Katy Chen, de vriendin van Shang-Chi, wist in het eindgevecht namelijk een schot te lossen waar zelfs Hawkeye van wakker zou liggen. Iets dat volgens veel mensen eigenlijk helemaal niet klopt. Gelukkig komt Marvel met een oplossing.

Marvel fixt Shang-Chi plot hole

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings namen Shang-Chi en Katy Chen het op tegen The Mandarin. Dat deden ze natuurlijk niet alleen, maar samen met de mensen van Ta Lo. Ze trainde met hun bondgenoten om zich volledig voor te bereiden op de strijd. Shang-Chi was al zeer goed ontwikkeld op dat gebied, Katy Chen pakte voor het eerst een pijl en boog op. Dat ze in het eindduel een shot loste waar Hawkeye zelfs moeite mee zou hebben, zorgt ervoor dat fans een beetje in de war zijn. Al zou je al het talent van de wereld hebben, dan nog is een dusdanig schot wel heel erg ver gezocht. Hoe heeft ze dat ooit kunnen doen?

Shang-Chi Marvel
Shang-Chi komt eraan! (Afbeelding: Marvel)

Marvel zelf beantwoord die vraag niet in de film, maar komt met een uitleg in een recente comic. In Shang-Chi #7 (door Dike Ruan en Gene Luen Yang) wordt duidelijk wat er precies aan de hand is. Wanneer Shaun zijn moeder namelijk weer tegenkomt, legt zij de magie van Ta Lo uit. Een ieder die voet zet in Ta Lo wordt voorzien van de krachten die het mysterieuze land te bieden heeft. De eerste is een psychologische verbinding met Qilin, een magisch wezen die leeft op het mysterieuze land. De tweede kracht is het ontvangen van de vaardigheden van een meester boogschutter.

Met deze nieuwe informatie in het hoofd is het helemaal duidelijk wat er gebeurde. Katy Chen had in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings geen geluk of heel veel talent voor boogschieten. Ze werd simpelweg beïnvloed door de magie van Ta Lo. Thanks, Marvel!

Nu te zien op Disney+

Marvel heeft Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings inmiddels ook beschikbaar gesteld op Disney+. Mensen met een abonnement op de streamingdienst kunnen de heerlijke film dus streamen. Al is dit zeker niet de meest recente Marvel-content op het platform.

Deze grote Marvel-film kun je vanaf nu zien op Disney+

Ben je benieuwd welke film er nog meer te zien is? Check dan de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen