Na Max Verstappen verdwijnt ook darts achter de betaalmuur

Films & Series Jeroen Kraak 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van darts? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode verdwijnen achter de betaalmuur.

Er lijkt een nieuwe oorlog te zijn begonnen in medialand. Sportrechten veranderen in rap tempo van eigenaar. Een van de grote oorzaken hiervan is de komst van de Nordic Entertainment Group (NENT) naar Nederland. Zij wil haar positie hier flink versterken en slaat een volgende slag.

Darts achter de betaalmuur

Het was vorige week groot nieuws dat NENT de rechten van de Formule 1 wist binnen te halen. Nu de sport populairder in ons land is dan ooit door Max Verstappen is het een interessante zet. Toch lijkt NENT nog zeker niet klaar. Naast de Bundesliga weet het nu ook de rechten van het PDC Darts binnen te hengelen.

Vroeger zat het Darts al eens achter de betaalmuur. Jaren geleden was de Premier League bijvoorbeeld te zien bij Ziggo Sport. Toen RTL de rechten kocht kwam alles weer op het open kanaal. Maar de samenwerking tussen RTL en de PDC lijkt na jaren toch echt voorbij, gezien het nieuws waar NENT nu mee naar buiten komt. Dat betekent dat je voor darts moet gaan betalen.

Darts blijft in Nederland een populaire sport. Dat komt natuurlijk vooral door de prestaties van Michael van Gerwen. De Nederlander is een van de toppers in het circuit en met de opkomst van Dirk van Duijvenbode hebben we een landgenoot die hard aan de weg aan het timmeren is. Ook dit lijkt dus net zoals het succes van Max Verstappen een weloverwogen keuze van NENT.

Olav Mol reageert op vertrek van Formule 1 bij Ziggo

Er komt een dartstoernooi naar Nederland

In een persbericht meldt Nordic dat het voor vijf jaar de exclusieve rechten heeft verworven van het PDC Darts. Dat betekent dat alle grote toernooien, inclusief het WK en de Premier League, daar te zien zullen zijn. Bovendien werken NENT en de PDC aan een groot dartstoernooi in Nederland waar later meer over bekend wordt gemaakt.

“We komen naar Nederland om een streamingleider te worden. Dat betekent dat we de meest relevante sportrechten binnen willen halen en daarbij de beste original content bieden. Grote helden als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben het darts grootgemaakt in Nederland. Samen met de Formule 1- en de Bundesliga-rechten willen we de leider in sportstreaming worden,” vertelt Peter Nørrelund, NENT Group Chef Sport.

Naast de rechten voor het Darts betekent het ook dat NENT de rechten krijgt voor snooker en pool. Ook krijgen Nederlandse gebruikers toegang tot films en series van ViaPlay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen