Metallica in Fortnite: deze rocksterren verschenen ook in videogames

Games Rik Claessen 23 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

In Fortnite kun je nu de leden van Metallica tegenkomen. Gaaf, maar het is niet de eerste keer dat rocksterren samenwerken met videogames.

Fortnite staat er inmiddels om bekend ieder seizoen een bizarre samenwerking met iets uit de popcultuur aan te gaan. Onlangs was dat nog door wapens en voertuigen uit Mad Max toe te voegen. Ook muziekartiesten passeren de revue. Het bekendste voorbeeld is het megaoptreden van Travis Scott in de game.

Veel hedendaagse popcultuur dus, iets wat naadloos aansluit bij de over het algemeen jongere doelgroep van het spel. Maar nu heeft Fortnite ook een samenwerking voor de oude metalheads onder de gamers: een samenwerking met Metallica. Gaaf, maar het is niet de eerste keer dat grote rocksterren in games verschenen.

Metallica in Fortnite

De kans is zeker aanwezig dat een groot gedeelte van de jonge doelgroep niet weet wie Metallica zijn. Daarom is het extra leuk dat deze metalgiganten nu speelbare personages zijn in de game. Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammet en Robert Trujillo zijn nu speelbare skins in de game.

Daar blijft het niet bij. Naast een aantal specifieke locaties in Fortnite, zijn er ook items toegevoegd die met de band te maken hebben. Zo is er een speciaal item genaamd ‘Ride the Lightning’, een directe verwijzing naar Metallica’s gelijknamige album en bijbehorend nummer. Met dat item scheur je door de lucht op een bliksemschicht terwijl je gitaar speelt.

Metallica in Fortnite: deze rocksterren verschenen ook in videogames
(afbeelding: Epic Games)

Niet alleen in Fortnite verschijnen grote muzikanten

Fortnite heeft zich de laatste jaren flink op de kaart weten te zetten qua grote samenwerkingen. Het trekt zeker veel aandacht, maar helemaal nieuw is het niet. Nog voordat Fortnite bestond, verschenen er al rocksterren en bekendheden in videogames.

Fred Durst – WWE RAW, WWE Smackdown! en Fight Club

De zanger van Limp Bizkit blijft trouw aan zijn woord wanneer hij ‘I’m gonna break your face tonight’ zingt in zijn hit Break Stuff. Fred Durst is namelijk een speelbaar personage in niet één, maar drie vechtspellen.

Zijn deelname aan WWE-reeks past precies bij het imago van de zanger en bij de populariteit van de band in de jaren 2000. Ook in de game van Fight Club verschijnt Fred Durst als verborgen personage wanneer je de verhaalmodus uitspeelt. Net als Abraham Lincoln trouwens, wat een vrij vreemde keuze is. Wie weet komt Fred Durst nog wel naar Fortnite.

Metallica in Fortnite: deze rocksterren verschenen ook in videogames
(Afbeelding: WWE)

Phil Collins – Grand Theft Auto: Vice City Stories

Zou zanger Phil Collins net als wij enorm uitkijken naar Grand Theft Auto 6? Het zou zomaar kunnen, hij was immers te zien in Grand Theft Auto: Vice City Stories. In een missie moet de speler Phil Collins beschermen van een groep criminelen die hem geld afhandig willen maken.

Het is een typische GTA-missie, maar gek genoeg past Phil Collins erg goed in het tijdperk waarin de game zich afspeelt: de jaren ’80. In GTA 5 is Phil Collins niet te zien, maar horen we hem natuurlijk wel op de radio en wanneer het personage van Micheal wordt geïntroduceerd.

Ozzy Osbourne en Lemmy Kilmister – Brutal Legend

Waar Metallica in Fortnite nog enigszins een verrassing is, zijn de gastrolletjes in Brutal Legend wel te raden. Dit spel uit 2009 voor de Xbox 360 en PlayStation 3 gaat over Eddie Riggs, een roadie die getransporteerd wordt naar een fantasie-metalwereld.

Eddie Riggs wordt ingesproken door Jack Black, zelf een grote rockliefhebber. Het is dan ook erg leuk om te zien dat we de legendarische rocksterren Ozzy Osbourne en Lemmy Kilmister (Mötörhead) tegenkomen in de game. Zeker gezien hoe groot deze twee sterren zijn, zou het zomaar kunnen dat we ze ooit in de battle-royale van Fortnite voorbij zien komen.

Metallica in Fortnite: deze rocksterren verschenen ook in videogames
(afbeelding: Electronic Arts)

David Bowie – Omikron: The Nomad Soul

Geen zorgen als je dit spel helemaal niet kent. Het verscheen in 1999 op de SEGA Dreamcast en op de pc en is niet heel goed ontvangen. Omikron: The Nomad Soul heeft een beetje vreemde controls en een nog vreemder verhaal. Wat dat betreft past de gastrol van David Bowie harstikke goed bij het spel.

In de game zien we de popster als een soort AI die in een computerwereld leeft. Hij heeft geen grote rol in het spel, maar als je op de juiste plek op het juiste moment bent, zie je Bowie en zijn band optreden. Het is een grappige, maar kleine cameo.

Dr. Phil zou zomaar eens je volgende favoriete skin in Fortnite kunnen worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!