Microsoft Office 2021 aangekondigd voor Mac en Windows: dit is er nieuw

Microsoft heeft twee nieuwe versies van zijn Office-pakket gepresenteerd. De twee pakketten heten Microsoft Office 2021 en Office LTSC. Helaas heeft het welbekende techbedrijf uit Redmond nog niet alles uit de doeken gedaan over de aankomende programma’s in de softwarepakketten. Dit weten we al wel.

We moeten dus nog even wachten totdat we een overzicht krijgen van alle nieuwe functies binnen Microsoft Office 2021. De softwareontwikkelaar heeft wel alvast laten weten dat de pakketten gericht zijn op mensen die momenteel geen gebruikmaken van Office 365. Dat is een pakket dat zich meer op cloudgebruikers richt.

Microsoft Office 2021

De nieuwe pakketten moeten straks op een ouderwetse manier te koop zijn. Persoonlijke en zakelijke gebruikers kunnen deze gewoon los kunnen aanschaffen en zitten niet meteen vast aan allerlei abonnementen. Bovendien is het goed om te weten dat de volgende versie van Office tot vijf jaar na release ondersteund wordt.

Microsoft Office icoontjes
Microsoft Office-iconen (Afbeelding: Microsoft)

Dat is momenteel hetgeen dat we weten over de aankomende softwarepakketten. Op zijn eigen website laat het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor Windows en Xbox, weten dat we binnenkort meer te horen krijgen over wat Office aanbiedt voor die persoonlijke en zakelijke gebruikers.

Microsoft  Office LTSC

Samen met Office 2021 presenteert Microsoft ook Office LTSC. Die afkorting staat voor Long Term Service Channel. Dit is een nieuw pakket bedoeld voor ondernemingen en apparaten die eigenlijk helemaal niet in de cloud (hoeven) werken. Een internetverbinding is dan ook niet verplicht.

Microsoft komt met flinke Windows 10-update: dit gaat er veranderen

Ondanks het feit dat Microsoft dus hevig investeert in de cloud, laat het bedrijf hiermee zien dat het de mensen die daar niet in werken niet vergeet. Office LTSC krijgt onder meer een donkere modus, toegankelijkheidsopties en handige mogelijkheden voor Excel (Dynamic Arrays en XLOOKUP).

Releasedatum nog niet bekend

Office LTSC wordt verder ondersteund tot en met 2026 en zal, net als Office 2021, verkrijgbaar zijn in 32- en 64-bit versies. De nieuwe Office-versies komen zowel naar Windows en Mac, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Microsoft

Reageer op artikel:
Microsoft Office 2021 aangekondigd voor Mac en Windows: dit is er nieuw
Sluiten