Mobile World Congress 2023: alle smartphones, gadgets en het nieuws uit Barcelona

Tech Mark Hofman 27 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Smartphones, gadgets en heel veel nieuws: dat is wat we de komende dagen uit Barcelona mogen verwachten. Deze week staat volledig in het teken van het Mobile World Congress 2023 (MWC 2023): een van de grootste technologiebeurzen ter wereld.

Het is zover: het Mobile World Congress, beter bekend als MWC 2023, is officieel van start gegaan. Binnen de muren van het gigantische Fira de Barcelona laten bedrijven hun gloednieuwe innovaties aan de wereld zien. Smartphones, gadgets en heel veel meer staan deze week centraler dan in welke week van het jaar dan ook. Tijd om je op de hoogte te brengen.

Mobile World Congress 2023: smartphones, gadgets en meer

Jaarlijks zijn er talloze beurzen en evenementen op het gebied van technologie. Toch zijn er twee grootmachten die er met kop en schouders bovenuit steken: de Consumer Electronics Shows (CES) in Las Vegas en het Mobile World Congress in Barcelona.

Waar die eerste in de eerste week van januari plaatsvindt, is MWC 2023 vandaag (27 februari) officieel van start gegaan. Bedrijven als Samsung, LG en Google laten zich dus van hun beste kant zien. Talloze smartphones, gadgets en ongelofelijk veel nieuws is wat je de komende paar dagen dus mag verwachten.

Er komt zo ongelofelijk veel nieuws op je af komende dagen dat een overzichtelijk artikel, van onze kant, wel op z’n plaats is. Bij dezen, dus.

Mobile World Congress 2023: al het nieuws over smartphones en gadgets

De redactie van WANT staat de komende week op scherp. Het Mobile World Congress (MWC 2023) is ook voor ons een van de hoogtepunten van het jaar.

We schrijven ons dus een breuk in de vingers om je volledig op de hoogte te brengen. Hieronder al onze verhalen op een rij:

OnePlus dropt meer info over iPad-killer

iPad-concurrent van OnePlus ook geïntroduceerd tijdens MWC 23
1️⃣✚ (Afbeelding: OnePlus)

Sinds begin deze maand wordt er al veel over gesproken: de eerste tablet van OnePlus. Grote vraag is natuurlijk wat dit model kan doen in de markt die gedomineerd wordt door de iPad van Apple. Maar goed: moet je eerst weten wanneer dat ding überhaupt verschijnt.

Mobile World Congress 2023 is voor OnePlus hét moment om dat antwoord te geven. Dennis vertelt je er alles over in het onderstaande artikel:

Wanneer OnePlus die veelbesproken iPad-killer daadwerkelijk uit gaat brengen

OnePlus 11 Concept is een beest tot de max

OnePlus 11 Concept
Light! (Afbeelding: OnePlus)

Tijdens het Mobile World Congress 2023 zien we dat de OnePlus 11 alles behalve het eindstation van het Chinese bedrijf is. In Barcelona maakt de menigte kennis met een heerlijk concep-model waar we, zonder enige twijfel, niet op kunnen wachten.

Jeroen vertelt het je in onderstaand artikel:

OnePlus 11 Concept brengt smartphone en gaming-pc samen

Mobile World Congress: Xiaomi gaat los met AR

Xiaomi komt met een AR-headset die je Apple’s Reality AR nu al moet doen vergeten
Het nieuwe concept van Xiaomi. (Afbeelding: Xiaomi)

AR (Augmented Reality) is hot! Het Mobile World Congress 2023 staat er vol mee en ook Xiaomi doet een duit uit het zakje. De Chinese grootmacht lijkt Apple voor te willen zijn met een AR-bril voor de massa.

Benieuwd wat deze bril je te bieden heeft? Jeroen vertelt je alles in het onderstaande artikel:

Xiaomi zoekt tijdens MWC 2023 al de concurrentie met Apple’s VR-headset

TCL dropt nieuwe smartphones en tablets

TCL kondigt 40-serie telefoons en nieuwe tablets aan op MWC 2023
De TCL 40SE. (Afbeelding: TCL)

Wat is een beter moment voor een bedrijf als TCL om nieuwe smartphones en tablets te laten zien als het Mobile World Congress 2023? Precies de gedachten van het bedrijf, want het dropt een lading aan nieuwe producten.

Dennis zet ze in het onderstaande artikel netjes voor je op een rij:

TCL kondigt 40-serie telefoons en nieuwe tablets aan op MWC 2023

Mobile World Congress 2023: zoveel kosten de Samsung-televisies dit jaar

Samsung QD OLED Bol.com 2 smart tv
Netjes in de woonkamer. (Afbeelding: Samsung)

Tijdens MWC 2023 heeft Samsung eindelijk de prijzen voor zijn nieuwe televisie-line-up aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf liet begin dit jaar zijn nieuwe aanbod natuurlijk al zien, maar hoeveel dit de consument zou kosten bleef giswerk.

Inmiddels weten we dus precies wat het kost heeft en Mark zet het overzichtelijk voor je op een rij:

Zoveel gaan de nieuwe televisies van Samsung je in 2023 kosten

Oppo toont drie zeer bijzondere producten

Oppo probeert Apple te slim af te zijn met bijzondere AirTag
De speciale router. (Afbeelding Oppo)

Oppo maakt tijdens Mobile World Congress 2023 uitstekend gebruik van de kans om nieuwe producten te laten zien. Niet de standaard zaken, maar allerlei bijzondere innovaties. Denk bijvoorbeeld aan een intrigerende concurrent voor de AirTag.

Meer weten? Jeroen vertelt je in het onderstaande artikel alles!

De 3 bijzondere producten die Oppo toont tijdens MWC23

Nothing Phone (2) krijgt Snapdragon Gen 8-chip

Tijdens het Mobile World Congress maakten Nothing-oprichter Carl Pei en Qualcomm-CEO Cristiano R. Amon van de gelegenheid gebruik om hun samenwerking aan te kondigen. De twee slaan de handen ineen om de Snapdragon Gen 8-chip naar de Nothing Phone (2) te brengen.

Hiermee volgt het jonge bedrijf het voorbeeld van andere grootmachten uit de Android-markt. Mark vertelt je er in onderstaand artikel alles over:

Nothing volgt met de Phone (2) krachtig voorbeeld van Samsung

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen