Modulaire elektrische motor steelt de show, maar wil je ermee gezien worden?

Elektrische fietsen Sam Dille 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De wereld van elektrische voertuigen zit vol met gedurfde modellen die steeds comfortabeler worden. Fabrikanten komen regelmatig met nieuwe, innovatieve modellen. Sommige van die EV’s zijn wel heel opvallend. Zo ook deze elektrische motor.

Elektrische voertuigen worden steeds meer emissievrij. Dit betekent dat ze minder schadelijke stoffen, zoals CO2, uitstoten. Dit soort EV’s worden steeds complexer en aangepast aan de behoeften van de rijder. Een voorbeeld van zo’n voertuig is de R8 Switch + electric motor. De elektrische motor is ontworpen voor stedelijk vervoer en werd voor het eerst gepresenteerd op de website Yankoo Design. Dit is echter niet het enige wat de elektrische motor speciaal maakt. Hij kan ook van vorm veranderen.

Een elektrische motor met twee gezichten

De elektrische motor die de designer in eerste instantie had ontworpen was milieuvriendelijk en functioneerde zoals je gewend bent. Waar het voertuig echter in tekortschoot was de ietwat kneuzige uitstraling bij hoge snelheden. Dit bracht hem op het idee om een nieuwe scooter te maken die van vorm kan veranderen. Dit nieuwe voertuig kan in iets minder dan een minuut veranderen van een e-scooter naar een flamboyante motorfiets. Om dit te bereiken wordt de geometrie van de tweewieler naadloos geswitcht.

Modus 1
Modus 1 van het voertuig. (Afbeelding: R8)

Het zit ‘m in de stoel

De modus 1 van de Switch + ziet eruit als een compacte stadsfiets die klaar is voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Het voertuig richt zich op efficiëntie, rijcomfort en het gevoel van rust. De rijdersstoel ligt in deze modus veel lager, terwijl de kussenstoel iets is verhoogd. In modus 2 heeft de elektrische fiets een hoger zadel voor de rijder, zoals je meestal ziet op een elektrische motor. De set wielen is op maat gemaakt voor hoge snelheden, waarbij kantelen en hard remmen niet ongebruikelijk zal zijn. De vormverandering wordt mogelijk gemaakt door de roterende stoelgeometrie die vastzit aan het voorste frame.

Elektrische motor modus 2
Modus 2 van het voertuig. (Afbeelding: R8)

De batterij aan de linkerkant kan worden verwijderd om op te laden. Ook kan hij worden vervangen door een verwisselbare batterij. Dit is vooral handig voor woon-werkverkeer over lange afstanden. De elektrische motor heeft een draaiknop, zodat je de zware accu makkelijk kunt verwijderen.

Wat kun je van de elektrische motor verwachten?

Of het voertuig echt de moeite waard is moet nog blijken. De elektrische motor is op dit moment volop in ontwikkeling en er is nog geen zicht op een release-datum. Tot die tijd kun je genieten van een aantal andere bizarre EV’s, zoals een elektrische auto met een bed of een eenwieler met stuur.

Helm nodig voor je elektrische fiets? Deze vijf modellen zijn kneiterhard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen