Motorola Moto G7 en Moto G7 Power preview: lange adem

Motorola Moto G7 preview

De Motorola Moto G7 is het basismodel van de lijn. Dat wil zeggen dat hij alle features heeft die de Moto G7-lijn karakteriseren, bijvoorbeeld het grote scherm met druppelnotch en de dubbele camera. Tegelijk is tegenover de Moto G7 Plus hier en daar bespaard om de prijs lager te houden. Dat maakt de Moto G7 in theorie voor €249 een goede allround-keuze.

Modern ontwerp

Het ontwerp van de Moto G7 borduurt duidelijk voort op het ontwerp dat we kennen van Motorola, maar is hier en daar opgeschoond en moderner gemaakt. Het opvallende Moto-logo op de achterkant doet nu bijvoorbeeld eindelijk dienst als vingerafdrukscanner.

Motorola Moto G7 preview design

Dat betekent dat de scanner aan de voorkant verdwenen is. Gecombineerd met de kleine druppelnotch en minimale schermranden zorgt dat voor een hoge screen-to-body ratio voor een budgettoestel en een moderne look. Ook fijn: de Moto G7 heeft een waterafstotende nanocoating gekregen. Dat betekent niet dat ‘ie volledig waterdicht is, maar wel dat hij een nat ongelukje waarschijnlijk overleeft.

Motorola Moto G7 preview design

Specs zoals het hoort

De specificaties van de Moto G7 zijn ongeveer zoals het hoort in deze prijsklasse. Hij heeft een 6,2-inch full HD+ scherm, een achtkernige Snapdragon 632-chipset en 4GB werkgeheugen. Geen indrukwekkende cijfers, maar wel ruim voldoende voor een vlotte dagelijkse werking.

Het zijn de kleine details die de G7 op het eerste gezicht onderscheiden van veel concurrenten

Sterker nog: het lijkt erop dat de Moto G7 erg soepel loopt. Dat heeft ongetwijfeld ook met de vrij schone software te maken. Een pluspuntje tegenover veel andere toestellen in deze klasse. Het scherm ziet er ook netjes uit en de batterijcapaciteit van 3000mAh lijkt me voldoende.

Motorola Moto G7 preview design

Achterop prijken twee camera’s, helemaal zoals het hoort tegenwoordig. Een daarvan is een 12-megapixelcamera, die in principe al het werk doet. De 5-megapixelsensor die ernaast ligt is er alleen om diepte in te schatten. Daarmee kun je niet alleen portretten met een vervaagde achtergrond maken, maar ook de voorgrond van een foto uitsnijden en de achtergrond vervangen. Dat lijkt trouwens niet erg best te werken.

Details maken het verschil

Het is allemaal prima, maar wel redelijk standaard voor een budgetsmartphone. Het zijn de kleine details die de Moto G7 op het eerste gezicht onderscheiden van veel concurrenten. Dat gaat niet alleen om die druppelnotch die nog vrij uniek is in deze klasse, maar ook andere kleine puntjes. Denk aan de aanwezigheid van stereospeakers en de dualsim-functie zonder opoffering van de geheugenkaartslot. Die geheugenkaart kun je ook gebruiken om apps op te zetten. Niet echt nodig gezien de interne opslag van 64GB, maar toch een fijne zekerheid.

Lees de rest van het artikel via de knop volgende onder de video

Reageer op artikel:
Motorola Moto G7 en Moto G7 Power preview: lange adem
Sluiten