Motorola Moto G7 en Moto G7 Power preview: lange adem

Tech Dominick Vietor 9 feb 2019
Leestijd: 6 minuten

Introductie

Motorola was met de Moto G ooit pionier op het gebied van goedkope smartphones. Schone Androidsoftware, goede specificaties en een lage prijs hebben de Moto G-serie jarenlang tot een succes gemaakt. Afgelopen week kondigde Motorola de zevende generatie aan; wij bekijken in deze Motorola Moto G7 preview of de bekende formule anno 2019 nog steeds werkt.

Vier broertjes

Eerst maar even een klein overzicht van de lijn: Motorola brengt dit jaar voor het eerst in Nederland vier Moto G-toestellen uit: de Moto G7 Play, Moto G7 Power, Moto G7 en Moto G7 Plus. Een compleet overzicht vind je hier.

Motorola Moto G7 lijn

De Motorola Moto G7 Plus is het focustoestel van Motorola in Nederland, en kregen we mee voor een review. Daar hoor je dus binnenkort meer over in een volledige review. In deze preview richt ik me op twee andere meest interessante toestellen in de lijn: de Moto G7 en Moto G7 Power.

Android Two

Maar niet voordat ik even wat algemene woorden over de software heb gezegd. Die is namelijk in alle vier de toestellen hetzelfde. In mijn review van de Moto G6 Plus noemde ik de software al ‘Android Two’. Een benaming die nog steeds erg passend is.

De Moto-toestellen draaien op een heel licht aangepaste versie van Android, die vooral gekenmerkt wordt door de Moto-app waarin je een aantal slimme instellingen kunt doen. Denk aan twee keer schudden om de zaklamp aan te zetten of het toestel oppakken om hem te ontwaken.

Die functionele verbeteringen tegenover Android One hebben ook een keerzijde: het updatebeleid. Motorola belooft voor alle leden van de G7-serie één grote Androidupdate – die naar Android 10 – en twee jaar beveiligingsupdates. Hoewel dat voor budgettoestellen zeker niet slecht is, is het op beide vlakken een jaar minder dan de belofte die bij Android One hoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen