Motorola Moto G7 en Moto G7 Power preview: lange adem

Motorola Moto G7 Power preview

De Motorola Moto G7 Power is met €209 wat goedkoper dan de gewone G7. Dat merk je in een aantal opzichten, maar de telefoon heeft ook een grote kracht die de rest van de lijn niet heeft: zijn batterij. Die heeft een gigantische capaciteit van 5000mAh, wat voor veel mensen een waardevolle toevoeging zal zijn. Hoewel ik ‘m niet heb kunnen uitproberen, denk ik dat je er wel twee dagen mee doorkomt mits je het niet al te gek maakt.

Minder hip

Tegenover die grote accu en wat lagere prijs, staat dat de Moto G7 Power wat minder hip is dan zijn grote broers. Het scherm is nog steeds 6,2 inch groot, maar de druppelnotch is vervangen door een groter conventioneel exemplaar. Dat betekent dat je wat minder schermruimte overhoudt. Bovendien is het scherm in resolutie gezakt van full HD+ naar HD+. Dat zorgt voor een wat minder scherpe weergave, en is in deze klasse eigenlijk ondermaats. Hoewel je het verschil zeker ziet, vind ik het ook niet heel storend.

Motorola Moto G7 Power preview design

Ook wat minder hip is de camera: die heeft geen tweede sensor meer, en kan dus geen diepte inschatten. De hoofdsensor is ook een 12-megapixelexemplaar, maar of de kwaliteit overeenkomt met de gewone G7 durf ik nog niet te zeggen.

Typisch budgettoestel

Gelukkig wil dat allemaal niet zeggen dat er iets mis is met de Moto G7 Power. Los van die grote batterij is het eigenlijk een typisch budgettoestel, met als voordeel weer die schone en vlotte Androidsoftware. Die wordt nog steeds aangedreven door een Snapdragon 632-chipset met 4GB werkgeheugen, wat prima is.

Motorola Moto G7 Power preview design

Ontwerptechnisch is de G7 Power een typische Motorola-smartphone, die door zijn behuizing van glas en metaal prettig aanvoelt. Ook hier zit de vingerafdrukscanner op de achterkant in het Moto-logo verwerkt. Leuk is dat hij er niet alleen in blauw en zwart is, maar ook in Iced Violet. Een soort subtiele lila kleur die stijlvol overkomt.

Lees de rest van het artikel via de knop volgende onder de video

Reageer op artikel:
Motorola Moto G7 en Moto G7 Power preview: lange adem
Sluiten