Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

NBA 2K22 onthult zijn coverathletes met een aantal iconische namen

Ben jij een fan van basketball? Dan is de kans groot dat je bekend bent met de NBA 2K-serie. NBA 2K21 loopt een beetje op het einde en daarom is het goed dat we nu langzaam maar zeker richting de onthulling van NBA 2K22.

Net als bij de vorige games, wordt NBA 2K22 is delen onthuld. Daarbij zijn we nu aangekomen bij het eerste hoofdstuk in de vorm van de onthulling van de coverathletes. Wij zetten graag alles makkelijk op een rijtje.

NBA 2K22 cover-onthulling

Luka Dončić op de normale versie

We beginnen daarbij met de NBA 2K22-coverathlete die gaat schitteren op de Standard Edition en de Cross-Gen Digital Bundle. Het gaat daarbij om niemand minder dan Luka Dončić, die Damian Lillard opvolgt. Dončić is nog maar een paar jaar actief in de NBA bij de Dallas Mavericks, maar maakt nu al grote indruk. De speler weet van de meest bizarre afstanden te scoren en je ziet altijd dat hij lol heeft in zijn spel. Naar eigen zeggen is hij trots op de cover, waarbij de kleuren van de Sloveense vlag ook prominent op aanwezig zijn. Daarnaast wil hij zich samen met de 2K Foundations inzetten om jonge kinderen kennis te laten maken met de sport.

NBA 2K22 cover
De gewone cover (Afbeelding: 2K Games)

De NBA 75th Anniversary Edition

Daarnaast krijg NBA 2K22 ook nog zijn luxe versie in de vorm van de NBA 75th Anniversary Edition. Op deze cover zien we drie absolute legendes. Met Kareem Abdul-Jabbar en Dirk Nowitzki heb je twee helden die inmiddels niet meer spelen. De derde is Kevin Durant. Hij heet met de Golden State Warriors een paar titels gewonnen en speelt inmiddels voor de Brooklyn Nets. Met deze drie spelers wil de maker aandacht geven aan spelers die het spel hebben veranderd. Zo is Abdul-Jabbar bekend om zijn waanzinnige hookshot en is het de all-time leader wanneer het op gescoorde punten neerkomt. Nowitzki is de eerste Europese speler die MVP werd en zorgde er voor dat zogenaamde Big Men gingen werken aan hun driepunters. En Durant is een speler die van elke positie op het veld kan scoren.

NBA 75th Anniversary Edition
NBA 75th Anniversary Edition (Afbeelding: 2K Games)

Artwork door Charly Palmer

De cover van NBA 2K22 valt dus op door het nieuwe artwork. Dit is gemaakt door Charly Palmer. Deze man gaat al heel wat jaren mee en wist in juli van 2020 de cover van Time Magazine te halen met zijn serie aan Civil Right-illustraties, die gekoppeld werden aan de Black Lives Matters-movement.

Verschijnt in september

Heel erg lang hoef je overigens niet te wachten op NBA 2K22. De game staat gepland voor 10 september. De game is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series X en de Nintendo Switch. Daarbij gaat de gewone versie een adviesprijs krijgen van 69,99 euro en de NBA 75th Anniversary Edition gaat 99,99 euro kosten. Die laatste geeft je waarschijnlijk weer diverse bonussen. Wil je de normale versie op de PS5 of Xbox Series X spelen, dan gaat die daar 74,99 euro kosten.

Diverse modi

Hoewel er nog niet veel bekend is gemaakt over de inhoud van NBA 2K22, kun je er rekening mee houden dat de nieuwe versie de elementen krijgt die in het voorgaande deel ook zaten. Dat betekent dat je je eigen speler kunt gaan maken om daarmee in de MyCareer-modus los te gaan, je dreamteam maken in de MyTeam-modus of juist de baas worden van je favoriete team in de MyNBA-modus. Kortom, een game waar weer veel in gedaan wordt.

[REVIEW] NBA 2K21 op next-gen: mooier, maar minder spelers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!