Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix wil dit jaar 70 original films naar haar platform brengen

Netflix heeft haar plannen voor 2021 bekendgemaakt. Je kunt maar liefst 70 films van de streamingdienst verwachten.

Netflix begon ooit als een videotheek waarbij je per post videobanden kon huren en terugsturen. Inmiddels is de dienst ontwikkeld tot een streamingservice waarbij je zeer veel films en series kunt zien. Het bedrijf zet steeds meer in op eigen producties. Natuurlijk zijn er al ontzettend veel series, maar nu gaat Netflix meer dan ooit tevoren ook aandacht geven aan films.

70 original films voor Netflix

Natuurlijk zijn original films niets nieuws voor Netflix. Het deed bijvoorbeeld al mee om de Oscars met The Irishman. Dit jaar gaat het een stapje verder. Het komt met 70 nieuwe films aan. Daar kan Amazon Prime Video alleen maar met een jaloerse blik naar kijken, zij kondigt een stuk minder films aan.

Om alle 70 films aan te kondigen heeft Netflix een speciale trailer gemaakt. Die vind je hier.

De concurrentie voorblijven

Toch moet Netflix wel, aangezien een andere speler op de streamingmarkt een flinke stap aan het zetten is. Tijdens een recente presentatie van Disney toonde het bedrijf grootse plannen voor Disney+. Het eerst zullen we dat zien in februari, waarin Star beschikbaar komt in Disney+. Op dat kanaal kunnen we allemaal content vinden dat onder de studio’s valt, waarvan Disney eigenaar is. Denk bijvoorbeeld aan 20th Century Fox, ABC en Hulu.

Het idee van Netflix is nu om elke week een nieuwe film op haar eigen platform te vertonen. Van die 70 zijn er 52 in het Engels, 10 niet-Engels en de overige 8 zijn animatiefilms. Hiermee maakt het meer films dan bijna elke grote andere filmstudio of streamingdienst. Omdat voor elkaar te krijgen sluit Netflix ook contracten met grote namen. Zo maakte het recent een deal met Kevin Hart.

Wil je de complete lijst van de films zien? Die hebben onze collega’s van Manners op een rijtje gezet. Die vind je hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!