Wanneer Netflix gaat beginnen met zijn goedkopere abonnement

Films & Series Mark Hofman 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorig maand kwam er een duidelijke boodschap: je Netflix-abonnement kan in de toekomst goedkoper worden. De streamingdienst liet dit weten nadat het voor het eerst in tien jaar tijd veel abonnees verloor.

Destijds was de grote vraag echter vanaf welk moment Netflix zou kunnen beginnen met zijn goedkopere abonnement. Vandaag lijkt daar, onofficieel, een antwoord op te komen.

Netflix-abonnement later dit jaar goedkoper

Netflix krijgt het steeds moeilijker in de magische wereld van streaming. De dienst liet tijdens de bekendmaking van de meest recente kwartaalcijfers weten voor het eerst in tien jaar abonnees verloren te zijn. Tijd voor actie. De belofte om een Netflix-abonnement toegankelijker te maken werd geboren.

The New York Times brengt vandaag, door middel van bronnen, meer informatie naar buiten over een goedkoper Netflix-abonnement. Dat de streamingdienst wil werken met advertenties om de prijs te drukken wisten we. Vanaf wanneer dat het precies wil gaan doen nog niet. Nu lijkt het er sterk op dat een dergelijk abonnement vanaf eind 2022 beschikbaar zal zijn. Volgens The New York Times moeten we denken aan het laatste kwartaal van het jaar. Dat is in ieder geval wat medewerkers van het bedrijf is verteld. Een exacte datum is tot op heden nog niet bekend.

Netflix squid game
Squid Game zie je op Netflix (Afbeelding: Netflix)

Met een dergelijk Netflix-abonnement kunnen consumenten voor een aanzienlijk lager bedrag genieten van de content. Het enige nadeel is dat deze wel onderbroken wordt door advertenties. Net zoals op dit moment bijvoorbeeld het geval is bij YouTube. Ideaal is het niet, maar het zou voor veel gebruikers met een lager budget een uitkomst kunnen zijn.

Jij krijgt deels de schuld

Netflix heeft de laatste jaren steeds meer concurrentie gekregen, maar lijkt de schuld voor de dalende cijfers ook bij de consument te leggen. Zo zijn er veel mensen die hun Netflix-abonnement delen met anderen. Via deze weg komt er minder geld in het laatje, waardoor het bedrijf minder kan investeren in nieuwe titels. Dit zorgt er volgens de streamingdienst voor dat veel mensen het platform verlaten.

Netflix verliest abonnees en geeft jou daar de schuld van

Om heel eerlijk te zijn vinden we dat iets te makkelijk. Voor de prijs van Netflix is het bijvoorbeeld mogelijk om HBO Max, Disney+ en Amazon Prime Video te nemen die, als we heel eerlijk mogen zijn, anno 2022 een veel beter aanbod bieden. Onze gehele mening en het verhaal lezen? Dat kan via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen