Netflix cancelt serie met 100 procent score op Rotten Tomatoes

Films & Series Jeroen Kraak 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt regelmatig series, maar dat doet het zelden bij een serie met een topscore. Toch gebeurt het nu opvallend genoeg.

Netflix is natuurlijk maar al te blij als een serie goed scoort bij recensenten, maar dat zegt niet alles. De streamingdienst cancelt nu een serie die 100 procent scoort op recensieplatform Rotten Tomatoes, meldt Deadline.

Game over for The Baby-Sitters Club

We hebben het over de Netflix-serie The Baby-Sitters Club die speciaal bedoeld is voor kinderen en gezinnen. Toch weet het kinderen en hun ouders niet echt te boeien, aangezien het tweede seizoen nooit in de top 10-lijst is gekomen voor meest bekeken shows.

The Last Kingdom is voor het laatst terug op Netflix

The Baby-Sitters Club is gebaseerd op de boeken van Ann M. Martin waarin het leven zien van zeven goede vriendinnen. Samen starten zij een eigen oppasbedrijf in hun woonplaats in de Amerikaanse staat Connecticut.

Dat de serie nu gecanceld is, is opvallend te noemen. De serie startte in juli 2020 en in no-time besloot Netflix een tweede seizoen te bestellen. Dat tweede seizoen is sinds oktober 2021 te zien, maar dat is ook meteen de laatste.

Netflix kijkt vooral naar kijkcijfers

De reden voor het cancelen van de show lijkt voor de hand te liggen. Waarschijnlijk vindt Netflix dat er te weinig mensen naar de show kijken. De streamingdienst cancelt shows vrij snel en maakt daardoor ook weer ruimte voor nieuwe producties.

Rachel Shukert die showrunner is van de Netflix-serie vindt het jammer dat haar show is gecanceld. “Hoewel ik er kapot van ben dat de show niet nog 20 seizoen terugkeert, ben ik toch ontzettend trots op de ongelooflijke show die onze geweldige cast en crew hebben gemaakt en de vreugde en troost die ze hebben gebracht,” laat ze weten aan Deadline. Ze dankt dan ook Netflix voor de kans om de show te brengen.

Netflix showt Nederlandse serie die Undercover moet doen vergeten

Recensenten zijn waarschijnlijk niet de enigen die het moeilijk hebben. Ook op IMDb scoort de serie de serie een zeer degelijke 7,4 op basis van 3.700 beoordelingen. We kunnen dus nu de conclusie trekken dat Netflix vooral naar kijkcijfers kijkt in plaats van kwaliteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen