Netflix concurrent van Warner Bros. krijgt opvallend prijskaartje

Tech Martijn Pijnenburg 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Naast Disney en Apple wil ook WarnerMedia, de eigenaar van Warner Bros. en HBO, een eigen streamingdienst gaan beginnen. Ondanks dat deze plannen al eerder bekend waren weten we nu waarschijnlijk ook hoeveel de Netflix concurrent gaat kosten.

Warner Bros. Streaming Platform

Netflix gaat het nog lastig krijgen. Naast concurrentie in de vorm van Disney Plus en Apple’s eigen streamingdienst gaat ook WarnerMedia met een eigen platform komen. Bronnen beweren nu dat deze dienst zo’n 16 tot 17 dollar voor een abonnement gaat vragen.

Dit is natuurlijk niet bepaald goedkoop. Al helemaal als je jezelf bedenkt dat Disney Plus maar 6,99 per maand gaat kosten en de dienst van Apple voor bestaande klanten zelfs gratis gaat zijn.

Wel is het zo dat leden daarbij ook toegang krijgen tot de zenders HBO en Cinemax. Wat betekent dat gebruikers ook van Westworld, Chernobyl en Game of Thrones kunnen gaan genieten. Gezien een HBO-abonnement op zichzelf ook al 15 dollar kost valt het dus eigenlijk allemaal nog wel mee. Desondanks is er een kans dat mensen met een kleine portemonnee de dienst zullen weren. De goedkoopste optie bij Netflix kost namelijk zo’n 108 dollar (of 95 euro) per jaar, terwijl dit bij WarnerMedia bijna twee keer zo duur zal gaan worden.

Netflix prijzen

Toch is WarnerMedia niet de enige die hoge prijzen hanteert. Netflix is namelijk ook al een tijdje aan het experimenteren met hoge prijzen. Zo moeten na Amerika ook abonnees uit het Verenigd Koninkrijk sinds kort meer per maand gaan betalen. Veel mensen vrezen dat na een tijdje ook Nederland aan de beurt gaat komen.

Daarnaast gaan al deze streamingdiensten er sowieso voor zorgen dat we extra geld moeten gaan uitgeven om niks te hoeven missen. Vandaar dat niet iedereen het groeiende aanbod een goede ontwikkeling vindt. Lees hier een interessant opiniestuk waarin wordt uitgelegd dat de toename van streamingdiensten in het nadeel van de consument kan werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen