Na Dahmer is Nederland nu in de ban van deze horrordokter op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 5 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Op Netflix weten zieke geesten als Dahmer uitstekend te scoren. Dat het geen toeval is valt wel te zien aan de nieuwe hit op de streamingdienst: Bad Surgeon. In de docuserie maken we kennis met een horrordokter waar je liever nooit mee in aanraking komt.

True-crime is een van de populairste categorieën op Netflix. De streamingdienst staat er dan ook vol mee. Toch weten die bizarre series over zieke geesten ons op een of andere manier te boeien. We hebben dan ook massaal Dahmer gebinged.

Nu staat er een nieuwe docuserie op Netflix die je waarschijnlijk binnen een ruk uitkijkt. Maak kennis met Bad Surgeon: Love Under the Knife. Een chirurg van de sterren die stiekem een horrordokter bleek te zijn.

Na Dahmer nieuwe waargebeurde horror op Netflix

De nieuwe Netflix-serie gaat over de Zwitserse Paolo Macchiarini, een wereldberoemde arts aan het begin van de zeroes. Tot zijn klantenkring behoorden onder andere paus Franciscus, Barack Obama en Hillary Clinton. Daarnaast werkte hij ook voor het beroemde Karolinska Instituut in Stockholm, dat de Nobelprijs uitreikt.

Na Dahmer is Nederland nu in de ban van deze horrordokter op Netflix
De dokter aan het werk. (Afbeelding: Netflix)

Met zo’n klantenkring en werken bij een wereldberoemd instituut kan er niets mis zijn, toch? Schijn bedriegt, want Macchiarini kan je na het zien van de Netflix-documentaire een echte horrordokter noemen.

Macchiarini heeft op zijn pad naar succes een spoor van dode patiënten achter zich gelaten, blijkt uit het onderzoek dat Netflix-documentairemaker Ben Steele doet. Vooral zijn transplantatieoperaties blijken een grote ramp te zijn. Dit waren een soort plastic luchtpijpen met stamcellen. Volgens de dokter waren de dodelijke slachtoffers logisch, aangezien je dit volgens hem bij experimentele operaties kunt verwachten.

Macchiarini deed alles wat niet mag

Macchiarini lapte echter de regels aan zijn laars blijkt uit de Netflix-series. Volgens zijn voormalig verloofde Benita Alexander heeft de dokter nooit voorafgaand aan zijn methode dierproeven uitgevoerd. Hoewel het natuurlijk zielig is voor de dieren, moet zoiets wel gedaan worden voordat de manier van opereren op mensen wordt getest, is in de Netflix-docu te zien.

Dat is bovendien niet alles. Ook loog hij over het wetenschappelijk bewijs dat hij juist nodig had om te opereren. Hij ging er zelfs gewoon mee door terwijl zijn patiënten stierven. Hij zag ze volgens de documentairemaker letterlijk als proefkonijnen. Iets wat zelfs doet denken aan verschrikkelijke doktoren in het verleden.

In de Netflix-documentaire komen verschillende mensen aan het woord. Zo doen familieleden van slachtoffers hun verhaal over wat de gebeurtenissen met hen hebben gedaan. Ook collega-artsen komen aan het woord die de daden van Macchiarini hebben ontdekt en gemeld.

Zij willen Macchiarini dan ook het liefst achter de tralies zien, maar tot nu weet hij de dans te ontspringen. Er is wel onderzoek gedaan, maar het is nooit tot een veroordeling gekomen. In 2019 gebeurde dit wel voor het vervalsen van documenten in Italië, maar in hoger beroep is hij alsnog vrijgesproken.

De driedelige Netflix-documentaireserie weet indruk te maken door de combinatie van wetenschap, misdaad, ethiek en liefde en scoort een keurige 7,3 op IMDb. Je kunt Bad Surgeon: Love Under the Knife nu op de streamingdienst zien.

Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2023 volgens Rotten Tomatoes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen