Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix toont eerste trailer van bijzondere serie Shadow and Bone

Shadow and Bone komt binnenkort naar Netflix. De titel heeft de potentie om een topper te worden. Maar wat is het nu precies?

Netflix heeft verschillende grote series in het portfolio zoals Stranger Things, The Witcher en Narcos. Het bedrijf doet er alles aan om weer een nieuwe te vinden. Shadow and Bone kan dat zeker worden.

Shadow and Bone komt naar Netflix

Netflix heeft voor het eerst een teaser gedropt van de serie. Hoewel je door de titel misschien geen enkel idee hebt, waar deze serie over gaat, belooft het wel iets groots te worden. Het is een fantasy-serie die gebaseerd is op het boeken van Leigh Bardugo. Daarbij wordt de kijker meegenomen naar het Grisha universum. Daarin wonen mensen die een speciaal soort magie gebruiken dat small sciences wordt genoemd.

De boeken van Shadow and Bone zijn gericht op jongvolwassenen. In totaal bestaat de serie uit de Grisha trilogie en de Six of Crows duologie. In totaal zijn dat dus vijf boeken en daarmee kan Netflix voorlopig vooruit als de titel aanslaat.

Op zoek naar de nieuwe Fantasy-hit

Sinds Game of Thrones zijn alle streamingdiensten op zoek naar hun eigen grote fantasy-franchise. Zo werkt Amazon Prime Video hard aan een Lord of the Rings-serie en werkt HBO aan een opvolger voor Game of Thrones. Netflix heeft ook al verschillende pogingen gedaan met wisselend succes. Zo is The Witcher groots ontvangen, maar kon Cursed niet echt hoge ogen gooien.

De trailer van shadow and Bone belooft in ieder geval al veel goeds. Het is mysterieus. We zien hoe bemanning op een schip wordt aangevallen door een draakachtig wezen. We zien ook een vleugje magie en zeer veel actie. De vergelijking met Game of Thrones is dan ook geen rare.

We moeten nog even wachten op Shadow and Bone, want pas op 23 april verschijnt het op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!