Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met geheel nieuwe superhelden-serie en showt teaser

Netflix heeft grootse plannen met Jupiter’s Legacy. Het is een nieuwe superhelden-serie. Kan het hiermee de concurrentie met Marvel en Disney+ aan?

Disney+ lijkt de thuishaven te zijn voor fans van superhelden. Met Marvel hebben ze een groot aanbod van de meest bekende helden van de wereld. Zo zie je daar alle Marvel-films, maar sinds kort ook de nieuwste series waaronder WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Netflix gaat de concurrentie aan.

Drie verschillende acteurs gaan Batman spelen in 2022

Superhelden zijn hot

Superhelden-series en -films horen al langere tijd bij de populairste genres ter wereld. Zo staan veel bioscooprecords op naam van Avengers: Endgame. Maar ook met de series gaat het goed. Zo heeft WandaVision nu enorme kijkcijfers op Disney+ en weet Amazon Prime Video te scoren met The Boys. Netflix heeft natuurlijk al The Umbrella Academy en daar komt binnenkort een nieuwe titel bij. Het laat de eerste beelden zien van Jupiter’s Legacy.

De teaser van Jupiter’s Legacy die Netflix brengt laat nog niet zo heel veel los. Het laat een aantal foto’s tot leven komen, maar echte actie zien we nog niet. Het is als het ware een tafel van een striptekenaar. Het geinige is dat we aan het begin jonge superhelden zien en aan het eind een aantal oudere helden.

Netflix komt met Jupiter’s Legacy

De teaser zelf zegt nog niet zoveel. Gelukkig heeft Netflix al wel een korte beschrijving van Jupiter’s Legacy gegeven. “Na bijna een eeuw de mensheid veilig te hebben gehouden moet ’s werelds eerste generatie superhelden op hun kinderen rekenen om hun nalatenschap voort te zetten. De spanning loopt echter op naarmate de jonge helden de reputatie van hun ouders wil evenaren. De ouders hebben echter veeleisende normen.

Jupiter's Legacy Netflix
De strenge ouders. (Afbeelding: Steve Wilkie/Netflix)

Jupiter’s Legacy is de eerste van vele projecten van Mark Millar voor Netflix. De streamingdienst kocht in 2017 de rechten van zijn bedrijf Millarworld dat comics produceert. Later moet American Jesus de weg naar Netflix volgen. Ook komen er films gebaseerd op Empress, Huck en Sharky the Bounty Hunter.

Op Jupiter’s Legacy moeten we nog even wachten. De serie komt op 7 mei naar Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!