Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 17 jun 2022

Netflix scoort met vampierenserie: moet je ‘m kijken?

De Netflix-serie First Kill stormt de populariteitslijst op Netflix binnen. Is de original het waard om te kijken, of kun je beter iets anders bingen?

Netflix staat vol met series en films. Zo veel dat we ons goed voor kunnen stellen dat je niet weet wat je moet kijken. Gelukkig laat de populariteitslijst op de streamingdienst zien, waar andere op afstemmen. Op dit moment maakt First Kill op veel mensen indruk, maar is het wat voor jou? Wij vertellen het je.

First Kill op Netflix

Aan een wereld vol met vampieren moeten we niet denken en gelukkig bestaan er niet. Sommige personen zijn natuurlijk wel bloedzuigers, maar die bijten je tenminste niet in je nek (voor zover we weten). In First Kill is dat wel het geval en dat maakt het flink ingewikkeld voor Juliette en Calliope.

In de Netflix-serie is de ene een vampier en de ander een vampierenjager. Wat het nog lastiger maakt is dat de twee verliefd op elkaar zijn. Beiden zijn er klaar voor om hun eerste persoon te vermoorden. Ja, daar slaat dus de titel First Kill op.

Gemengde reacties

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: op Rotten Tomatoes scoort de serie niet al te best bij de recensenten. Slechts 57 procent van hen is positief over de show op Netflix. The Mary Sue zegt het volgende over de serie: “Het is Buffy meets Riverdale, maar dan in de slechtst mogelijke manier.” Variety is het daar mee eens. “Ondanks al het werk dat First Kill doet om ervoor te zorgen dat het de juiste noten raakt, voelt het meer als een griezelige valleiversie van wat het probeert te zijn, in plaats van een geheel eigen verhaal dat de moeite waard is.

Netflix voert mogelijk ingrijpende verandering door waarvan jij gaat balen

Op IMDb scoort de Netflix-serie een krappe voldoende. Na 15.000 beoordelingen staat de serie op een 6,3. Een aantal kijkers vindt het fijn dat de hoofdrollen zijn voor lesbische karakters. “Het is geen meesterwerk, maar goed genoeg om je er uren mee te vermaken,” schrijft een kijker op een platform. Hij geeft de serie dan ook een 8. Wel merkt hij op dat het misschien iets te veel politiek-correct is.

Je hebt nu een beeld van de serie. Wil je het zelf checken? Dat kan, want First Kill staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix scoort met vampierenserie: moet je ‘m kijken?
Sluiten