Netflix, HBO Max of Disney? Hier zie je de grootste Emmy Awards-winnaars

Films & Series Jeroen Kraak 13 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Je hebt het vast wel meegekregen: afgelopen nacht werden de Emmy Awards uitgereikt. De prijs voor de beste tv-series. Maar waar zie je nu de beste en grootste winnaars? Is dat Netflix, HBO Max, of toch ergens anders? WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt het je!

Afgelopen nacht was het weer zover: de Emmy Awards. Tijdens een groot gala worden de beste televisieprogramma’s in het zonnetje gezet. Het tv-kijken is echter flink veranderd, waardoor tegenwoordig vooral streamingdiensten in de prijzen vallen. Netflix, HBO Max en Apple TV+ vallen dan ook flink in de prijzen. Maar waar zie je nu de beste series?

Netflix, HBO Max en Apple TV+ hebben Emmy Awards-toppers

Er zijn afgelopen nacht ontzettend veel Emmy Awards uitgereikt. Zo zijn de prijzen uitgesmeerd over verschillende categorieën in verschillende genres. Zo heb je prijzen voor komedie, maar ook voor drama. Streamingdiensten als HBO Max en Netflix doen dan ook in verschillende categorieën mee. Zo werden ze respectievelijk 130 en 129 genomineerd. Maar welke zijn nu de grote winnaars en waar kijk je ze?

Squid Game – Netflix

Deze titel behoeft eigenlijk geen uitleg. Het is de populairste serie ooit op Netflix en je hebt ‘m vast wel gezien. Wat heel bijzonder is, is dat Lee Jung-jae de Emmy Award voor beste acteur in een dramaserie heeft gewonnen. Nog nooit ging deze naar een niet-Engelstalige acteur.

Heb je Squid Game echt nog niet gezien op Netflix? Deze serie gaat over kansarme Koreanen die worden uitgenodigd voor een bijzonder spel met een enorme hoofdprijs. Wat de deelnemers echter niet weten, is dat elk spel hun laatste kan zijn die ze ooit zullen spelen. De serie legt tegelijkertijd een probleem in de Koreaanse samenleving bloot.

Succession – HBO Max

Succession is al jarenlang een hit op HBO Max, maar sinds dit jaar is die eindelijk ook voor ons te zien. De serie heeft met de Emmy voor beste dramaserie de belangrijkste prijs van de avond binnengesleept.

Succession gaat over Logan Roy en zijn vier kinderen. Samen bezitten ze een van de grootste media en entertainment-conglomeraten ter wereld. In de serie op HBO Max volg je de familie tijdens het uitstippelen van hun toekomst als hun bejaarde vader zich langzaam terugtrekt uit het bedrijf. Verwacht dus een heuse machtsstrijd. Zelfs de makers van House of the Dragon hebben inspiratie uit deze serie opgedaan voor hun verhaal.

Euphoria – HBO Max

Nee, dit gaat niet over een nummer van het songfestival, maar dit is een echte hitserie die vooral bij tieners populair is. Je vindt ‘m niet op Netflix, maar op HBO Max. Zendaya won de prijs voor beste actrice in een dramaserie. Ken je haar niet van Euphoria, dan heb je haar vast wel voorbij zien komen in Spider-Man.

Echt luchtig is het verhaal van de serie niet. In Euphoria volgen we de 17-jarige Rue Bennett. Een drugsverslaafde die net is afgekickt en worstelt om clean te blijven en haar toekomst vorm te geven. Haar leven verandert drastisch wanneer ze Jules Vaughn ontmoet, een trans-meisje.

The White Lotus – HBO Max

The White Lotus is misschien wel de onbekendste in de lijst. Het won de Emmy voor beste miniserie. Ik kan me het dan ook goed voorstellen dat je denkt dat je deze op Netflix op Disney+ ziet, maar niets is minder waar. De serie vind je op HBO Max. Het was bedoeld als miniserie, maar deze titel is zo populair dat HBO Max in oktober met een tweede seizoen komt.

The White Lotus is een sociale satire over de perikelen van diverse werknemers en gasten van een exclusief, paradijselijk resort op Hawaï. Ze gaan echter een roerige week tegemoet. Elke dag wordt weer wat donkerder, en dan heb ik het niet over het weer.

Ted Lasso – Apple TV+

Nee, niet alle topseries komen alleen naar Netflix of HBO Max. Ted Lasso is het paradepaardje van Apple TV+. De serie over de American Football-coach die aan de slag gaat bij een voetbalclub in Engeland is een wereldwijde hit. Het wint dan ook vier Emmy Awards, waaronder die van beste komedieserie en beste hoofdrol.

Zelfs mensen die niets met voetbal hebben kunnen deze serie waarderen. Dat komt natuurlijk vooral door het positivisme van Ted Lasso. De serie zit ontzettend goed in elkaar en weet je de ene keer heel hard aan het lachen te maken, terwijl je op een ander moment een traantje moet wegpinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen